En af sidste års allerbedste film var den om unge Miles Morales, der pludselig bliver den nye – men ikke den eneste – Spider-Man i den vanvittigt flotte, nyskabende og hæsblæsende Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Det har taget Sony mange år at skabe filmen, og der har været utroligt mange dygtige og talentfulde folk tilknyttet projektet.

Nyt glimt fra storyboard

En af dem er Alberto Mielgo. Ud for hans navn på rulleteksterne til Spider-Man: Into the Spider-Verse står der ”Visuel konsulent”.

Oprindeligt blev han hyret af Sony til at være production designer og art director på filmen, og selskabet elskede efter sigende, hvad han lavede. Men efter knap to år blev han fyret, hvilket han skriver om på sin Instagram – han tilskrev det samarbejdsproblemer, og også forskellige ideer om stil og teknik.

Nu har han delt en video på Vimeo, hvor han viser tre af sine tests til filmen.

Dem, der blev tilbage på, hylder Alberto Mielgo. Daniel Caylor, en af animatorerne på filmen, skrev på sin Twitter om ovenstående klip: ”Da vi begyndte på Spider-Verse, var det her af Alberto Mielgo det første, vi fik at se. Det sugede os med det samme ’into the spider-verse’ og rodfæstede os i Miles’ verden. Forestil dig at se det her, lige inden du skal i gang med at tegne? Ja, vi var rimeligt oppe at køre!”

Ville splejse tegneserier og film sammen

Alberto Mielgos ambition var at udforske sproget fra tegneserier og film og splejse dem sammen.

Selv om han blev fyret fra projektet, hylder han dem, der blev, dem der siden blev ansat, og den endelige film.

”Min oprindelige vision ville være end med en meget anderledes film. Værre eller bedre, det er ikke vigtigt. En film, ligesom livet, har mange mulige fremtider. Filmen snakker jo faktisk om dimensioner. Det er faktisk min pointe. Den film, jeg forestillede mig, lever fortsat lykkeligt i en anden dimension,” skriver han på sin Instagram.

Stor betydning

Men man kan med det blotte øje se, hvor stor betydning, hans oprindelige streg har haft for det endelige produkt.

I scenen, der internt hedder “Miles rises up”, kan man virkelig se, hvor meget det er blevet inspireret, hvis man sammenligner ovenstående med øjeblikket her, hvor Miles finder modet at kaste sig ud i sin nye rolle som Spider-Man – bogstaveligt talt.

Spider-Man: Into the Spider-Verse havde dansk biografpremiere den 13. december sidste år, og den kan stadig fanges i nogle danske biografer. Og det er en film, der tåler mange gensyn og helst på det store lærred.