Tilbage i 80’erne landede et lille, behåret rumvæsen midt i amerikansk prime-time tv. Det var ALF – Alien Life Form – og han talte med fed amerikansk accent, var generelt upassende, enormt sarkastisk og syrligt spydig, men alligevel svært charmerende og med hjertet på rette sted – hos Alf sidder det i højre øre.

Nu forlyder det, at Warner Bros. TV har planer om et reboot. Det skriver Variety, der også kan fortælle, at der endnu ikke er nogen forfattere tilknyttet – så alt kan ske.

Serien kom oprindelig i fire sæsoner og endte i 1990. ALF var en hånddukke – derfor så man ham som regel kun fra livet og op –  der blev styret og havde stemme af Paul Fusco, der var med til at skabe serien sammen med Tom Patchett.

I 1996 kom der en film, Project ALF, hvor ingen af de andre personer fra serien er med udover Alf. Han er blevet fanget af militæret og er tæt på at blive myrdet af en meget bitter oberst.

Der forløber et rygte om, at den nye serie vil tage tråden op i nutiden, og at Alf fortsat er i militærets varetægt og har været holdt fanget i Area 51 og nu slipper fri.

I den gamle serie flyttede han ind hos familien Tanner, en hvid middelklasse med far mor og to børn.

Alf kommer fra planeten Melmac, der blev sprunget i luften ved en atomulykke. Hans livret er kat, for katte var en slags kvæg på Melmac, og derfor bruger han lang tid på at jagte familien Tanners kat Lucky – men det lykkes selvfølgelig aldrig.

På Melmac er guld og platin så normalt, at man bygger toiletter og vaskekummer af det, mens skum, grus og fnug er i høj kurs. På Melmac gik han 122 år i high school og var kaptajn på skolens Bouillabaisseball-hold. Så der er mange genkendelige ting, men også meget vendt på hovedet. Simpelt, men det skaber underholdende kontroverser.

Alf var et kæmpe ikon i 80’erne og 90’erne, og man kunne få masser af merchandise med den nuttede og flabede fyr. Især de allestedsnærværende tyggegummi med klistermærker var i høj kurs blandt børn og unge. Han kom også i tegneserieform og på computerspil, og fra 1988-1989 var der også en animeret tv-serie, der fortalte om Alfs liv på Melmac.

ALF kom også som tegneserie i Danmark – den er med i denne episode af StegelCast, hvor Andreas Nederland har den med som en af sine Lost Comics.

ALF, 1986-1990 på NBC

Skabt af Paul Fusco og Tom Patchett

Hovedroller: Paul Fusco, Max Wright, Anne Scheedeen, Andrea Elson, Benjo Gregory

Warner Bros. TV vil lave reboot af serien.