Nr. 25 af Star Wars-tegneseriebladet Darth Vader er netop udkommet. Det indeholder en rystende afsløring, så vi ikke kan lade være med at bringe.

Men vi starter derfor med en advarsel, så du ikke læser videre, hvis du hellere selv vil opleve det i tegneserien…

ADVARSEL:

Læs på eget ansvar, for det her er en temmelig stor afsløring.

Ikke ulig den ikoniske scene med Darth Vader, der fortæller Luke, at ”I am your father”…

Baggrund

I The Phantom Menace finder Qui-Gon Jinn Anakin Skywalker på Tatooine. Det går op for ham, at drengen besidder en uhørt mængde jedi-kræfter, og det viser sig, at Anakin boner helt ud på midi-chlorians, som – surprise – er de små kosmiske dingenoter, der forbinder alle levende ting og giver jedierne deres kræfter. Her behøver næppe tilføjes, at midi-chlorians er meget udskældt af Star Wars-fans.

Da Qui-Gon Jinn spørger Anakins mor Shmi Skywalker, hvem faren er, svarer hun, at der ikke er nogen far: At hun bar ham, fødte ham og opdrog ham, men at hun ikke kan forklare, hvad der skete. Med andre ord en jomfruelig undfangelse. (Dén har man jo ikke hørt før…) Og Anakin er derfor den udvalgte.

Tegneserien er del af kanon

Men! Så er det jo, at Marvel blandet andet har lavet den flotte og spændende Darth Vader-comic, hvis historier officielt er del af Star Wars-universets kanon.

Og i hæfte #25 bliver det afsløret, at de der midi-chlorians altså ikke handlede helt umotiveret.

Her er spoileren – og et billede til at understrege det:

Darth Sidius aka. Kejser Palpatine … er Anakin Skywalkers far! Nej okay, han har ikke lavet frække ting sammen med Shmi, men han har brugt The Dark Side til at manipulere midi-chlorians til at skabe den udvalgte – til Sitherne.

Og Darth Sidius afslører netop overfor Anakin i Revenge of the Sith, at hans mest, Darth Plagueis, fik magt over liv og død – hvilket fører til, at Anakin tror, han kan holde liv i Padme. Men nu også for betydning af, at Darth Sidius kan skabe liv. Sidius kigger sigende på Anakin, som han siger det, og det understøtter altså, at den unge mand er det liv, han har skabt.

Men lad os huske Lukes reaktion, da Darth Vader afslører familiebåndet.

”No. That’s not true. That’s impossible!”

”Search your feelings – you know it to be true.”

Mine følelser vælger nok bare at se bort fra den her nyhed.

Darth Vader, 2017-18

Skrevet af Charles Soule, tegnet af Giuseppe Camuncoli

Darth Vader #25 udkom 19. december 2018