Batman Ninja – er det nyeste skud på stammen af animerede DC-film, lavet til blu ray og streaming. Og det er – som mange af de andre – et eksperiment. Denne gang med japanske animatorer og instruktør – med Batman og Jokeren omplantet til japanske omgivelser.

Projektet blev annonceret på New York Comic Con i oktober, hvor der allerede var lavet figurer af Batman som Ninja og Jokeren i tilsvarende design. Så DC har meget store forventninger til netop denne film, der også ser ud til at have haft et lidt større budget til animation end gennemsnittet af DC Animated Movies.

Traileren er her, og den ser fantastisk ud. Animationen er detaljeret, anderledes og udtryksfuld – der er mindelser om Gotham Knight-filmen fra 2008, men det her er endnu mere rendyrket anime. Folkene bag er bl.a. kendt fra JoJo’s Bizarre Adventures – og det her er også bizart (og derfor ret perfekt til Batman). Det er på japansk….og selvom Batman og Jokeren lyder anderledes, er der noget…rigtigt over det.

Der er ikke sat præcis udgivelsesdato på endnu – det bliver engang i 2018 – men det er svært ikke at glæde sig til en Batman, der udforsker galskaben i kombination med japanske visuelle udfoldelser.

Instruktøren Junpei Mizusaki var producer på tv-serien JoJo’s Bizarre Adventures fra 2012 og har instrueret en af episoderne i filmen Zoo fra 2005, men har ellers primært været animator.

Designer er  Takashi Okazakider både har instrueret anime-serier (f.eks. Basilisk i 2005) og lavet design til computerspil.

Manuskriptforfatteren Kazuki Nakashima har tidligere bl.a. skrevet episoder af Kamen Rider, men ikke så meget animation.

Og så er den erfarne producer og manusforfatter Eric Garcia også koblet på skriveriet.

FAKTA

Batman Ninja (2018)

Instruktør: Junpei Mizusaki

Udsendes på bluray i 2018.