For fans af euopæiske tegneserier er spillet Blacksad: Under the Skin en af efterårets mest ventede nye titler. For mens en spillefilm bygget over tegneserier er lagt i graven – indtil videre – er spillet nu nået så langt, at udgiverne Pendulo Studios har turdet lavet en regulær making-of-video, hvor man kommer nærmere på spillets skabere og deres tanker.

Det er selvfølgelig en ren reklamevideo, men den afslører, at folkene bag virkelig har drømt om at lave den ideelle interaktive udgave af den fantastiske tegneserie.

Serien, der er spansk, er skrevet af Juan Díaz Canales og tegnet Juanjo Guarnido. Første album kom i Spanien i 2000, og først fire år senere i Danmark, og siden er der kommet fire mere. Ikke en enorm produktion, for d’herrer Canales og Guarnido er omhyggelige – manuskripterne er utroligt gennemtænkte og fyldt med detaljer, referencer og nuancerede personbeskrivelser – og tegningerne er mesterlige og komplicerede. Det er et (meget vellykket) forsøg på at genskabe den klassiske film noir i et univers, for alle er dyr – en slags skummel udgave af Zootopia.

Her er videoen, som skaberne netop har udsendt. Spillet kommer til november til stort set alle platforme.

Historien foregår i 1950’ernes New York. Joe Dunn, ejeren af en bokseklub, bliver fundet død, altimens et ungt boksetalent, Bobby Yale, er forsvundet. Dunns datter Sonia overtager klubben og må slås med pengeproblemer: Hun hyrer samtidig privatdetektiven John Backsad for at finde Bobby Yale. Hans længe ventede kamp nærmer sig, og det vil ruinere klubben, hvis han ikke dukker op.

Opgaven viser sig hurtigt at bringe John Blacksads ud i hajfyldte farvande i et univers, hvor korruption og skumle hensiger er overalt.

Med andre ord: det lyder godt.

Men indtil spillet ankommer er det værd at læse tegneserien – eller genlæse den, om man vil. Den skal dog købes antikvarisk, da de fem album lige nu er udsolgt fra forlaget.