Hver uge finder redaktionen en glemt eller overset perle, som vi gerne vil anbefale. Gammel eller ny. Succes eller fiasko. Bare noget, der er tilgængeligt, og som vi ikke synes, man skal gå glip af.

I denne uge: Blazing Chrome

Det er en kendsgerning at spil fra 80’erne og 90’erne var mange gange sværere, end de spil der udkommer i dag. Og dog: der kommer efterhånden regelmæssigt helt nye spil, som ikke bare er svære, men også ligner spillene fra den æra. Blazing Chrome er et af dem, og hold fast hvor giver det mig mange bank.

Udvikleren er JoyMasher, men mere præcist retro-entusiasten Danilo Dias, der bl.a. også står bag et ret genialt John Wick NES spil som man kan prøve her.

John Wick til NES

Blazing Chrome minder meget om Terminator filmene – mere præcist den del der foregår i fremtiden. Maskiner har overtaget verdensherredømmet, og det er nu op til spilleren at skyde sig vej til sejren. Der er knald på fra første sekund, og selv på “Normal” sværhedsgraden ligger jeg nærmest i fosterstilling over hvor meget jeg konstant dør.

Ved første øjekast ser det simpelt nok ud. Løb fra venstre mod højre, og hold skydeknappen i bund. Men der er et hav af fjender, og fire forskellige våben der alle har deres styrker og svagheder. F.eks. er laservåbenet stærkt, men man kan ikke bevæge sig, samtidig med, at man lader det op for at opnå fuld styrke – og man har det med, at dø når man står stille.

Blazing Chrome byder dog på mere end run ‘n’ gun gameplay. Et par af banerne ryster posen, og man bliver kastet ud i noget lidt andet, som f.eks. da man skal kører på motorcykel og skyde.

Og i en futuristisk tunnel, hvor man har en jetpack på ryggen – en bane der trækker klare paralleller til det gamle Sega spil, Space Harrier fra 1985.

Grafikken er super fed, fordi det fuldstændig ligner et spil fra 90’erne. Men der er dog brugt mere moderne metoder end at sidde og pixelanimere. De fleste af baggrundselementerne er nemlig lavet i 3D først, og der efter omsat til 2D. Farverne er ændret, så der ikke bliver brugt flere end der ville have været på en SNES eller Sega Megadrive titel.

Blazing Chrome er ude til alle platforme, og er perfekt til fans af de gamle Contra- eller bare Run ‘n’ Gun spil. Jeg får tørret min røv i det på daglig basis (det er virkelig svært), men det gør ikke noget når man kan se og mærke at udviklingen har været drevet af ren retro-kærlighed.

Blazing Chrome
Udvikler: JoyMasher
Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows