Der er få, der ser så stoisk og cool ud som Corto Maltese – ring i øret, skarpe bakkenbarter, kaptajn-hat og en smøg i flaben giver ham et ikonisk udseende.

Det er Hugo Pratt, der med en skarp, grafisk streg har skabt tegneserien Corto Maltese om sømanden med samme navn, der så dagens lys første gang i 1967. Med få undtagelser var han tegnet i sort hvid med smuk brug af skygge og lys. Nogle af tegneserierne er dog i farver eller farvelagt sidenhen.

Historierne finder sted i tiden før, under og efter 1. Verdenskrig, og Maltese, der er søn af en engelsk sømand og en sigøjnerkvinde, skelner ikke mellem klasse og nationalitet. Han har et hjerte af guld og en svaghed for de udstødte. Han har søen i blodet og er altid på farten, hvor historiske begivenheder blander sig med hans eventyr. Han er både med i oktoberrevolutionen og den spanske borgerkrig.

Et drømmeprojekt

Der er lavet fire tegnefilm med Corto Maltese, men nu kommer han også som live action-film.

Instruktøren bag er Cristophe Gans, der blandt andet har lavet en smuk og meget traditionelt tro udgave af Skønheden og udyret foruden Silent Hill og Brotherhood of the Wolf.

Vores helt skal spilles af Tom Hughes, der fik sit gennembrud i periode-dramaserien Victoria som Prins Albert.

”Corto Maltese har været et drømmeprojekt, siden jeg var en tegneserielæsende dreng. Nu har jeg muligheden for at bringe den her fantastiske historie til det store lærred, og efter at have mødt Tom Hughes, kan jeg ikke forestille mig nogen bedre skuespiller til at spille eventyreren Corto,” har Gans fortalt branchebladet Variety.

Andre navne på rollelisten inkluderer Milla Jovovich, Michelle Yeoh, James Thierrée og Mark Dacascos.

Optagelserne går i gang til januar i Europa og Kina.

Hvis filmen bliver en succes, håber producerne, at historierne om sømanden kan blive en serie-franchise a la Indiana Jones og Pirates of the Caribbean.