For alle, der elsker gamle tegnefilm, er Cuphead er gave. Et platformspil, håndanimeret som en gammel film fra tegnefilmens barndom, med et useende og en stemning som en tidlig Mickey Mouse eller Skipper Skræk-film.

Selvom spillet er ekstremt svært, er underholdningsværdien enorm, og fornemmelsen af selv at være midt i en tegnefilm fra 1936 er ganske utrolig. Spillet blev en succes og har siden lanceringen i september 2017 solgt i millionvis og fået mængder af priser.

Så det er helt logisk, at Netflix – altid med antennerne ude – har sagt ja til at lave en animeret serie bygget over spillet.

Den vil ikke blive animeret på MDHR-studiet i Canada, der lavede spillet, for det ville være en for stor opgave for det lille studie, der ejes af brødrene Chad og Jared Moldenhauer. Det vil heller ikke blive håndanimeret som spillet – men man vil forsøge at genskabe 30’er animations-stilen i digital form. Det lyder måske kikset, men det burde kunne lade sig gøre, især hvis man opererer med en form for random-program, der kan fastholde det lidt uforudsigelig og kaotiske i den charmerende tegnestil.

Hovedpersonerne bliver de to figurer Cuphead og Mugman og deres oplevelse på Inkwell Island. Inkwell betyder blækhus – og er en reference til Fleischer-brødrenes klassiske tegnefilmserie Out of the Inkwell, der løb fra 1918-29.

Til IGN har Jared Moldenhauer bl.a. udtalt:

“Vi ved ikke helt, hvad det skal handle om endnu. Men det bliver ihvertfald ikke en genfortælling af spillet. Spillet har sin historie – tegnefilmen får sin egen,”

“Jeg ser det lidt som ligesom Mickey Mouse-film: I forskellige episoder er Mickey pilot, hotdog-sælger eller musiker.”

Netflix har meddelt, at tegneserieforlaget King Features er involveret (de ejer f.eks. også Skipper Skræk), og at serien bliver produceret på Netflix’ eget studie med Dave Wasson (der står for de nye, lidt sære Mickey Mouse-film) og Cosmo Serguson som executive producere. Serguson er især kendt for den endnu ikke udsendte special, der bygger videre på den gamle serie om Rocko’s Modern Life.

Instruktører bliver bl.a. Clay Morrow, der også har lavet nye Mickey Mouse-film og Adam Paloian, der bl.a. har arbejdet på de seneste sæsoner af SpongeBob Squarepants.

Serien bliver ifølge Netflix primært for børn – men også med humor og indfald, der er mere voksne. Lidt som….ja, de gamle film, spillet er inspireret af.

Seriens premiere er endnu helt ukendt – men nyheden har spredt sig med lynets hast og fans over hele verden har modtaget den med meget stor begejstring.