Med hyrede kræfter fra blandt andet Disney Animation og Pixar kaster Alcon Entertainment sig ud i sit første animationsfilmeventyr og skal dyste mod netop de store mastodonter.

Det ene af instruktørerne er Doug Sweetland, der blandt andet har instrueret den sjove og originale troldmand kontra kanin-kortfilm Presto, der blev vist før WALL-E i biograferne, og den noget mindre sjove Storkene fra sidste år.

Den anden er David Pimentel, der blandt andet har arbejdet på Vaiana og Sådan træner du din drage, men som endnu ikke har været instruktør.

Det får han så mulighed for nu, når historien om drengen Finn og hans kamp mod monstre skal gøres levende.

Der er udkommet tre bøger i den irske forfatter Shane Hegartys Darkmouth-serie, en 4’er udkommer til juni, men kun den første er blevet oversat til dansk og hedder Fabeljægeren (Dunkellyst nr. 1)
Darkmouth – eller Dunkellyst – er navnet på en by, hvor der bor fabeljægere – og fabler er her et andet ord for monstre.

12-årige Finn er er den charmerende hovedperson, og hans far Hugo er den sidste fabeljæger, klar til at kæmpe, når en portal fra de grumme, tandfagre væsners verden åbner lige i Dunkellyst.

En dag skal Finn overtage sin fars arbejde. Der er bare det problem, at han er ret uduelig til det og lidt af en kujon, og det er ikke så heldigt, når fablernes skræmmende leder er ved at forberede et angreb på Dunkellyst.

Heldigvis flytter pigen Emmie til byen, og hun ved ret meget om monstre, undskyld, fabler.

Bøgerne er fyldt med masser af humor, for det giver egentlig ret god mening, at Finn har tendens til at stikke af fra de skrækindjagende fabler.

Der er fart over feltet, og samtidig er der masser af overraskelser, for hvem er den mystiske person, der kommunikerer gennem portalen til fablernes verden?

Det lyder lidt som Guillermo del Toros animerede serie Troldejægerne om Jim, der finder en mystisk amulet, der iklæder ham en magisk rustning, så han nu skal forsvare troldenes hemmelige, underjordiske samfund fra onde trolde.
Men filmen lyder også lidt dem om drengen Hikke og dragen Tandløs, hvis venskab udfordrer generationers kamp imellem vikinger og drager i Sådan træner du din drage.

Hvornår filmen udkommer, er der endnu ikke noget nyt om – men forventningerne er allerede ret store.

ALCON ENTERTAINMENT

Alcon står blandt andet bag den nye Blade Runner 2049, der har dansk premiere den 5. oktober i år.
Selskabet har eksisteret i 20 år og har stået bag et par håndfulde film, hvoraf har været i den lettere romantiske eller børnevenlige genre, som P.s. I Love You, Fire veninder og et par jeans og Fartstriber.
Men de seneste par år har de også givet plads til lidt mere rå og uhyggelige udgivelser, som Prisoners og The Book of Eli.
Og så lavede de 2000 My Dog Skip, en meget overset og charmerende film om en dreng og hans hund.
I øvrigt er selskabet opkaldt efter en af den græske mytologis Herkules’ følgesvend, og han var en bueskytte, der aldrig skød forbi.