Ind i mellem hører man rygter om, at Darkwing Duck skal genoplives. De passer aldrig, for Disney-selskabet har for længst droppet alle ideer om at genoplive den populære, men aparte figur. Han blev skabt af Disneys TV-animations-afdeling i 1991, og optrådte i 91 episoder – også som en del af Disney Sjovs tidligste år.

Men han har man trofaste fans – også på spilfronten:

Darkwing Duck udkom som spil i 1993 (1992 i USA), både til NES, Gameboy og faktisk også TurboGrafx-16*. Det blev en moderat succes, og kritikerne var rimeligt enige om at Capcom havde lavet et rigtig godt spil, der dog mindede meget om deres egen Megaman serie.

Siden da genudgav Capcom bl.a. Darkwing Duck som en del af The Disney Afternoon Collection i 2017, ellers er der ikke sket meget nyt med figuren.

Men det viser sig nu, at udvikleren Headcannon Studios for nylig prøvede at sælge Capcom et helt nyt spil med gamle DW.

Headcannon består hovedsageligt af ét menneske, Simon Thomley, og han havde i flere år haft lyst til at genoplive Darkwing Duck med et spil direkte inspireret af Capcoms original, bare med ny grafik, nye baner og en helt ny lydside. Han mente af have en koncept klar til pitch, og gik derefter til Capcom for at sælge ideen.

De var interesserede nok til at Thomley gik i gang med at lave en spildemo, altså en enkelt bane der indeholdte hoveddelen af gameplay ideer og den grafik han ønskede.

Men SÅ interesserede var Capcom desværre ikke. Historien endte med at Thomley opgav ideen, for Capcom gav ham aldrig et klart svar, og det viste sig lidt senere at Disney aldrig havde været interesseret i et Darkwing Duck spil – så der gik projektet i stå.

Heldigvis er Simon Thomleys arbejde er ikke helt spildt, for han har lagt hele demo-banen ud til fri download lige her. Vi har kun prøvet Windows versionen, men det skulle eftersigende også virke på OSX og Linux.

*- TurboGrafx-16 udgaven blev udviklet af Radiance Software og var ikke nær så godt som Capcoms version.