SÆRVISNING I CINEMAXX: LICENCE TO KILL med Timothy Dalton som Agent 007

GÆST I BOND-O-RAMA PODCAST

Timothy Daltons Bond har ikke i skævt smil til publikum eller en lettere nedladende holdning til de kvinder, han møder. I sine to film, hvor Dalton forsøgte sig som Agent 007, drejede han figuren ind på en helt anderledes seriøs vej. For seriøs mener mange fans, og jeg forstår dem, for der er noget ironisk over den stålsatte agent og hans ambivalente forhold til sit job i efterretningstjenesten.

Men da han dukkede på var han lige, hvad jeg synes, der var brug for. Roger Moores Bond havde efterhånden opgivet alvoren totalt, og filmene var blevet mere og mere pjattede, så de efterhåndende lignede parodier i stedet for reelle agentfilm.

Og selv om Dalton kun lavede to film – og bestemt ikke er højt på alle fans’ hitliste – så gjorde han Bond-filmene spændende igen. Der var noget på spil, hans job var farligt, og han var ikke usårlig. Samtidig bragte han figuren lidt mere up to date efter de klassiske films til tider meget gammeldags moral.

Jeg kan altid gense Daltons Bond, mens jeg aldrig ser Roger Moore og slet ikke Pierce Brosnan. Og jeg tror faktisk, at uden Daltons drejning af figuren, kunne det godt have været enden for James Bond efter makværket Moonraker.

I den nyeste udgave af Bond-O-Rama-podcasten har jeg fornøjelsen af at være gæst hos Brian Iskov, der imodsætning til mig er en sand Bond-kender. Og vi taler om lidt af hvert – for Bond kan altid afføde både diskussion, refleksion – og kuriøse detaljer.

Lyt med her

Søndag den 29.august kommer jeg også forbi Cinemaxx København til en visning af LICENCE TO KILL