I sit hjemland Italien er Dylan Dog et stort navn: tegneserien om ham startede i 1986, skabt af Tiziano Sclavi. Sammen med et større opbud af italienske tegnere og manusforfattere i årene efter har han fortalt om sin hovedpersons meritter med opklaring af mysterier, der næsten alle har et vist overnaturligt og okkult tilsnit. Serien er i italiensk lommeformat – og faktisk aldeles fremragende som underholdende tegneseriekunst. Blandingen af horror og humor er perfekt og tegningerne i klassisk avis-streg, udtryksfuld, præcis og uden påtaget kunstnerisk særpræg.

Dylan Dog har aldrig slået an i Danmark – men det lille forlag Shadow Zone forsøgte i 2007 at få danskerne med på vognen – det blev til en lille håndfuld numre på dansk. Synd, at danskerne ikke ville være med.

Men måske lærer vi ham at kende i den tv-udgave, der nu er på vej. Variety rapporterer, at forlaget bag Dylan Dog og mange andre italienske serier, Sergio Bonelli Editore, har valgt at gå ind i produktionen af en 10-episoders serie, som skal indspilles på engelsk – en oplagt mulighed for en streamingtjeneste.

Der er ikke sat navne på serien endnu, men Davide Bonelli fra forlaget siger, at der bliver tale om en stort budgetteret udgave – i modsætning til den lidet kendte 2011-film bygget over serien, der blev lavet af et mindre Hollywood-selskab og endte som en fiasko.

Andre Bonelli-serier, der nævnes som en del af tv-planerne, er sci-fi-serien Nathan Never, adventure-serien Mister No og gyserserien Dampyr.

Glædeligt er det også, at Bonelli vil filmatisere fantasy-serien Dragonero, for den er nemlig også ret fantastisk. Også denne serie udkom på Shadow Zone på dansk – i 2014.

Dylan Dog, 1986-

Skabt af Tiziano Sclavi (f. 1953)

Udgivet på dansk af Shadow Zone Media.