Mark Osborne, der står bag Kung Fu Panda og den smukke og vellykkede Den lille prins, skal i gang med at lave sin næste animationsfilm, Escape from Hat, der forventes at udkomme på Netflix i 2022.

Det er en eventyrfilm, hvor alle mennesker har en god, hvid kanin, der sikrer os held, og en ond, sort kat, der sikrer os uheld. Ved en fejl ryger kaninen Leek ind i Hatte-riget, som er et mørkt og farligt sted. Her bestemmer de sorte katte, og Leeks tilstedeværelse truer med at forskubbe balancen mellem godt og ondt.

Allerhelst vil Leek egentlig bare tilbage til sin menneskedreng Cecil Bean, som han elsker og savner. Cecil selv er i mellemtiden hverken heldig eller uheldig, fordi hans sorte kat er på jagt efter Leek, og så tager han på sin egen færd efter at finde den troldmand, der har lavet rod i det hele.

Filmen er blot en ud af mange animationsfilm, som streamingtjenesten har løftet sløret for i den seneste tid.

”Neflix ryster op i animationsfilms-verdenen på en højst opfindsom måde, blandt andet ved at tilbyde filmmagere den sjældne mulighed, at de kan gøre deres drømmeprojekter til virkelighed. Jeg er vildt begejstret for, at Escape from Hat er én af dem,” siger Mark Osborne.

Magisk hat, tyveknægt og julemand

Osborne har lavet manuskriptet sammen med Adam Kline, hvis bog filmen er baseret på.

Kline har for nylig været med til at skrive et andet manuskript, nemlig Eoin Colfers populære fantasy-bøger om den unge kriminelle dreng Artemis Fowl, der kommer til næste år som live-action og er instrueret af Kenneth Branagh.

Escape from Hat er produceret af Jinko Gotoh, som også var med til at producere Den lille prins, og derudover er han også producer på en anden Netflix-animationsfilm, Klaus, der kommer til næste år og er skabt af den spanske animator Sergio Pablos.

Den handler om et postbud, der bliver forflyttet til det kolde nord, hvilket giver ham uventede udfordringer. Men som titlen antyder, er der jo en vis person, der bor på Nordpolen – selv om danskere vil mene, personen bor i Grønland – og denne Klaus, der går i rødt tøj og laver legetøj, kan måske godt have glæde af et postbud…?

Klaus kommer til 2019 på Netflix og har stemmeskuespil af prominente navne som J.K. Simmons, Rashida Jones, Jason Schwartzman og Joan Cusack.