Som tidligere nævnt her på siden, får både Disneyland i Californien og Walt Disney World i Florida en særlig Star Wars-afdeling senere i år.

Parkens forlystelser kommer til at foregå på Star Wars-planeten Batuu, en smeltedigel for universets afskum i form af pirater, smuglere og strejfere af alskens slags. De kommer dertil for at besøge Black Spire Outpost, hvor der er et berygtet sort marked.

Til april udgiver Marvel en mini-tegneserie i fem hæfter, der kommer til at foregå i udkanten af galaksen. Den handler primært om den ithorianske samler Dok-Ondar, der sælger sjældne antikviteter. First Order ankommer til denne anarkistiske udkant, og rygtet siger, at Han Solo og Chewbacca bliver involveret i kampen om at bevare Black Spire Outpost som et fristed for de lovløse.

Det her er Dok-Ondar, designet af Karl Lindberg og Iain McCaig. Dette er den foreløbige forside til første hæfte.

John Williams gjorde forfatteren til livslang fan

Tegneserien bliver illustreret af Will Sliney, som også har tegnet en historie om Beckett, som vi lærte at kende i skikkelse af Woody Harrelson i Solo.

Historien er skrevet af Ethan Sacks, der tidligere har skrevet en Star Wars-historie om jedimesteren Mace Windu, og han er gammel fan af Star Wars.

”En sommereftermiddag i 1977 hørte jeg John Williams musik i biografen som fireårig. Fra da af var jeg fan. Den vidunderlige oplevelse ændrede mit liv på en meget bogstavelig måde, for det drev mig til at blive kulturjournalist og senere tegneserieforfatter. Så at skrive denne historie er meget stort for mig,” fortæller Sacks til starwars.com.

Sacks må være mindst lige så begejstret som undertegnede over, at John Williams laver musikken til Galaxy’s Edge-temaparken.

Men en tegneserieudgave af Batuu får fans mulighed for at se mere til universet inden er besøg i parken, som åbner i efteråret 2019.

Tegneserien Galaxy’s Edge udkommer til april.