af BENJAMIN STEGELMANN


Newblood Interactive har fået ry for at udgive utroligt gode throwback skydespil, så som Dusk og Amid Evil, der fører os tilbage til de klassiske skydespil som Doom, Hexxen og Quake. De har fokuseret på at genskabe følelsen fra de gamle spil, samtidig med at de har lavet forbedringer og tilført nye ideer.

Snart får vi et nyt spil fra dem – Gloomwood. Og denne gang er det ikke så meget de gamle skydespil der er udgangspunktet, men i stedet den klassiske gamle Thief spilserie, Looking Glass Studios lancerede i 1998. Gloomwood er udviklet af Dillon Rogers og David Szymanski, og der er på nuværende tidspunkt en demo ude til dette kommende spil.

Demoen varer cirka 30 minutter, og i den får vi en fantastisk smagsprøve på, hvad man kommer til at lave og opleve, når man spiller Gloomwood, og det virker til at blive godt. Man befinder sig i en by der har en æstetik der minder utroligt meget om Bloodborne’s ’’Yharnam,’’ med Victoriansk, gotisk gys.

Hvad historien går ud på, ved vi ikke endnu, men det virker som om den er fyldt med gåder og mysterier. Der er desværre ikke sat en fast udgivelses dato til Gloomwood endnu, andet end et uklart ’’SOON’’ på spillets Steam- side, men det er helt klart et spil, der er værd at se frem til.

Gloomwood

Udgiver: New Blood Interactive

Udviklere: Dillon Rogers, David Szymanski.