Den skulle egentlig havde været en tegnefilm, Lucasfilms’ berygtede filmudgave af Steve Gerbers tegneseriefigur Howard the Duck. Men visse kontraktmæssige forpligtelser betød, at den endte som en af den nyere filmhistories største og mest spektakulære live action-fiaskoer.

Men Marvel, der trods mange protester fra Steve Gerber og efter et juridisk opgør i 1980-82, ejer Howard, er åbenbart ikke bange for at vende tilbage til en fuser, for nu skal Marvel Television lave en serie til streamingtjenesten Hulu. Og da det er Kevin Smith, der skal producere den, kan man måske også tillade sig at håbe på, at den vender tilbage til det, der i sin tid gjorde figuren og tegneserien til et kulthit.

I serien vil Howard – som altid – være fanget i  “a world he never made”, primært for at undgå at blive en stegt and på den onde Dr.Bongs menu.

Marvel meddeler i den sammenhæng, at de nye tegnefilm – ligesom den oprindelige serie – er tiltænkt voksne: det er tydeligt at animerede serier som Rick og Mortys succes viser, at der er et publikum til det – og det er jo glædeligt.

Det lidt absurde er selvfølgelig, at Steve Gerber skabte Howard the Duck som en grovkornet parodi på superhelte – og på Disneys Anders And. Howard ryger cigar (eller gjorde, det ved vi ikke, om har får lov til i dag), har et grimt sprog og opfører sig i et og alt som en person, der ikke ville være plads til i Andeby.

Men det er der så altså nu, hvor både Marvel og snart Hulu ejes af Disney.

Howard – der for øvrigt hed Holger i Danmark – optrådte i to hæfter med med navnet Stakkels And. De udkom i 1977 og koster idag 60-90 kr. antikvarisk!

Howard er ikke det eneste voksen-Marvel-univers, der får en animeret serie i det nye sats. Han optræder som en af fire serier med fællestitlen The Offenders. De andre serier er:

“M.O.D.O.K.” (Mental Organism Designed Only for Killing) handler om en superskurk med en meget lille krop og et enormt hoved. Patton Oswalt er tilknyttet den serie.

“Hit-Monkey”, der handler om en japansk sneabe, der oplæres af spøgelset fra en amerikansk lejemorder.

“Tigra & Dazzler” om to kvindelige superhelte med dyriske overjordiske kræfter.