“Rust City” er i produktion hos Sony. Men dens rette titel er “Ghostbusters 4”, eller måske 3? Afhængig af, om 3’eren er kanon eller ejer.

Under den falske titel og i dybeste hemmelighed har sønnen til den oprindelige Ghostbuster-instruktør Ivan Reitman nemlig skrevet manuskript til en ny Ghostbusters-film, som bliver den fjerde i rækken. Den skal efter planen  optages til sommer. Det har kilder tæt på Sony Pictures lækket til Variety.

Og senere på dagen bekræftede Reitman det selv på Twitter. “Endelig fik jeg nøglerne til bilen,” skrev han.

Jason Reitman er jo allerede kendt om instruktør af komedier som “Up in the Air” med George Clooney, men har hidtil afvist at gå i faderens fodspor og søsætte en ny Ghostbusters-film. Ivan Reitman selv er 72 år gammel. Han var producer på “Up in the Air”, og har han samme rolle her.

Den seneste Ghostbusters-film kom i 2016 og var et forsøg på at reboote den klassiske spøgelsesjæger-komedie med tre kvinder i hovedrollerne, men den blev hverken en succes ved billetlugerne eller hos kritikerne.

Det store spørgsmål er derfor nu, hvem de nye Ghostbusters skal være. For ifølge kilderne er den nye film en direkte fortsættelse af den oprindelige 1984-film, eller ihvertfald af to’eren – og den har ikke forbindelse til 2016-fiaskoen.

Om de oprindelige Ghostbustere som Bill Murray og Dan Aykroyd vender tilbage. Harold Ramis, der spillede Ghostbuster’en Egon, der også skrev det oprindelige manus, er jo  lovligt undskyldt. Vi var mange der begræd denne originale og morsomme skuespiller og instruktørs altfor tidlige død i 2014.

Men det rygtes, at Sony er begyndt at teste forskellige unge skuespillere til roller i den nye Ghostbusters. Så mon ikke der bliver tale om et nyt hold – måske med et par af de gamle i baggrunden.

Den oprindelige Ghostsbuster-bil dukkede i sidste uge op i en fremragende Wahlmart-reklame – som de fleste vist allerede har set – hvor den dog måtte dele skærmen med en hel stribe berømte biler, fra Scoobys Mystery Machine til Lynet McQueen og Jurassic Park-bilen. Den blev en af de mest sete youtube-videoer i lang tid – men den kan ses…mange gange: