Linda & Valentin-fans diskuterer den nye film som vanvittige, og Luc Besson slikker de økonomiske sår, for selvom den måske tjener nogle penge ind i Europa – og måske i Kina – er dens flop i USA en katastrofe, pengemæssigt. At vi er mange, der synes godt om filmen, kan forhåbentlig trøste ham lidt.

Men hvad med forfatteren Pierre Christin og tegner Jean-Claude Mezieres? Seriens geniale ophavsmænd, snart 80 år gamle og legender i europæisk tegneseriekunst. Man har hørt, at de er tilfredse med filmen, men de har også været en del igennem. Adskillige forsøg på at filmatisere Linda & Valentin er mislykkedes, og helt galt gik det, da en fransk-japansk animeret serie så dagens lys i 2007. 40 episoder, skrevet af nye folk, med ganske få lighedstegn med serien.

Jeg var med til at sige nej til serien, da man forsøgte at få den solgt til DR – og det hjalp ikke, at Mezieres, da jeg mødte ham i København i Komiks.dk, indrømmede, at han simpelthen ikke kunne genkende sine hovedpersoner, især ikke Laureline/Linda. Men han var så loyal, at han lavede sjov med det – og da han hørte, at DR næppe ville købe serien, sendte han mig et album, hvor han havde tegnet sin Linda – men lod hende sige. “What do you think, Jakob, should I cut my hair like in the cartoons?” –

At en heltinde, man har elsket at læse om, spørger en til råds, er jo fabelagtigt. Men det var samtidig en indforstået kommentar, vittig og rebelsk, fra Mezieres.

Og ja, hun ser også anderledes ud, Cara Delvigne, men hendes personlighed i den nye film er den samme, synes jeg, og hun er vittig.

Men Mezieres’ tegning passer jo også meget godt på lige nu – så her er den – tak, maestro!

 

 

 

 

FAKTA

TIME JAM – VALERIAN ET LAURELINE

Fransk-japansk tegnefilmserie fra 2007

40 episoder – 25 min pr. episode

Instruktion: Philippe Vidal, Elichi Sato

Producent: Dargaud/EuropaCorp

Episode 1 på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NoVwaJNx6Lo