Der er godt nyt til nostalgiske fans af animerede kortfilm.

På årets Annecy International Animation Film Festival i Frankrig præsenterede Warner Bros. nogle af deres nye Looney Tunes, som vi skrev om for et år siden.

Det gamle filmselskab har genoplivet deres gamle kortfilmsformat, og det er der mange fans, der er glade for.

Én af dem er blevet tilgængelig på Youtube allerede nu, så vi andre dødelige har mulighed for at se, hvad det er, de disker op med.

Og det er klassisk kortfilm. Snurre Snup bliver jagtet af Elmer Fjot, men den vævre kanin er selvfølgelig den lettere inkompetente jæger overlegen, så det bliver aldrig alvorlig farligt – eller nok nærmere mest farligt for Elmer Fjot, der overlever en myriade af eksplosioner.

Flot og klassisk stil

Farverne er meget klare og stregen utroligt let og flydende. Det lover godt for de fremtidige kortfilm.

Looney Tunes Cartoons vil til hver ”sæson” producere 1000 nye minutter med de kendte figurer, der foruden ovennævnte også tæller Daffy And og Pelle Gris, men forhåbentligt også Marvin Marsmand og stinkdyret Pepe Le Puh.

Kortfilmene kommer til at vare mellem 1 og 6 minutter, og det bliver med al sandsynlighed tegnerne selv, der skriver historierne, så deres personlige stil kommer til udtryk.

Dynamite Dance er skrevet og instrueret af David Gemmill, der tidligere har været involveret i Teen Titans, Svampebob Firkant og Uncle Grandpa.

Disney kom først

Hvis musikken i den nye kortfilm virker bekendt, så er det fordi, den blandt andet også er brugt i en Disney-tegnefilm.

Musikken er fra balletten La Gioconda (Den glade kvinde) af Amilcare Ponchielli – og den er med i Fantasia, hvor den elegante balletdansende flodhest bliver jagtet af den frække krokodille til samme musik – cirka 30 sekunder inde.