Ole Knudsen er igen forbi Stegelcast studiet – og det betyder tegneserier fra gemmerne – nogle mere “lost” end andre – men alle værd at stifte bekendtskab med. I dag er der især lidt nyere ting med, selv om der også er noget helt gammelt. Og en enkelt, som blev sendt til os af en anonym lytter! Spændende!

Her er serierne, vi taler om i denne episode:

Brian Vaughan og Fiona Staples’ Saga er en moderne fantasy-historie, der udfolder sig og udvikler sig i en fantastisk blanding af hverdag og mytologi.

SAGA

Det berømte MAD MAGAZINE er netop lukket efter mange år med fremragende satire og mængder af store tegnere. En af de største og morsomste er Sergio Aragones, som netop er udkommet i et flot samlealbum på dansk fra forlaget Cobolt.

SERGIO ARAGONES

Sidste år døde den fremragende danske tegner og fortæller Cav Bøgelund. Han lavede både tegneserier og animation. En meget inspirerende og vildt dygtig kunstner, som forlod denne verden altfor tidligt. Nu er hans første tegneserie kommet igen, og den fortjener ikke at være Lost…..

NECROPOLIS

Tegneren Engholm blev Danmarksberømt for sin dagstribe om Far til Fire – som var meget bedre end filmene. Men endnu bedre var den serie, han lavede sammen med Jens Brandt – med en hovedperson, der brugte virkelig meget energi på ikke at bruge penge på noget.

FEDTHAS

Stilen i denne usædvanlige serie ligner lidt den fra Chris Wares historier om Jimmy Corrigan. Og den er også ret trøstesløs, og meget fascinerende. Vi ved ikke hvordan vi skal udtale tegneren Nick Drnasos efternavn, men vi er meget glade for hans fortælling om Sabrina.

SABRINA

Og så er det det anonyme bidrag – og det er virkelig specielt. Vi kan kun finde meget sparsomme oplysninger om denne italienske serie, som udkom i 6 numre på Interpresse i 1966. Men det er fantastisk læsning – ikke så uhyggeligt, som titlen antyder – men mere bare en vildt god krimi med tegninger i ægte italiensk stil fra den periode:

CHOCK

Her er den nye episode med de seks LOST COMICS: