Ole Knudsen har været forbi Stegelcast-studiet med en stak tegneserier, hvoraf nogle bestemt ikke burde være i Lost Comics-kategorien, men det har vi en fornemmelse af, at de alligevel er ved at være. En af ideerne med podcasten er også at holde liv i store klassikere, der er på vej i glemsel. Men vi har også noget nyt med – her er de fantastiske serier, vi taler om i dag.

Tegneren Al Capp blev verdensberømt og det gjorde hans figurer også. En genial blanding af satire og komik.

LI’L ABNER

En af store danske plakatkunstnere var Palle Wennerwald. Men udover filmplakater, forsider og meget andet lavede han også tegneserier i stil med Illustrerede Klassikere – store romaner i tegneserieversion. De er nu genudkommet!

Denne serie startede i 1932 og kører stadig. I sin storhedstid var det en af de største amerikanske avistegneserier – men den er ikke kendt i Danmark. De oprindelige striber af V.T. Hamlin er ellers vildt sjove og fyldt med groteske ideer og satire.

ALLEY OOP

Vi vil også gerne hylde nyligt afdøde Werner Wejp-Olsen (WOW), en af de mest produktive danske serietegnere med klassikere som Momsemor og sin version af Jan Lööfs Felix. Men en af hans andre bedrifter var også, at han redigerede en serie fabelagtige antologibøger med tegneserier i 1970’erne. Og den bedste var nok 

DE GODE GAMLE COMICS

(noter hvor slidt den er – den er læst MANGE gange)

Fra Europa kommer en helt, tegnet af Herrmann og skrevet af Greg. Den var begyndelsen på en ny mere hårdkogt stil i det fransk/belgiske – men er den ved at være glemt? Det håber vi ikke, for vi elsker

BERNARD PRINCE

Vi har også noget, der ikke er antikt, med. TV-serien på Netflix var en god overraskelse for nylig – her er serien, den bygger på.

THE UMBRELLA ACADEMY

Lil Abner, Alley Oop De Gode Gamle Comics skal man finde antikvarisk eller i udenlandske webshops.

De øvrige fås i Danmark

Bernard Prince  

Palle Wennerwald

Umbrella Academy

Filmen kan streames på Amazon Prime.