”Danger, Will Robinson, danger!”

En gammel kultserie er blevet genskabt til Netflix.

Serien Lost in Space blev skabt i 1965 af Irwin Allen.

Familien Robinson består af professor John Robinson, hans hustru Maureen, og deres tre børn Judy, Penny og Will.

De er særligt udvalgt til at kolonisere rummet, og de flyver af sted i deres rumskib, Jupiter 2, kun ledsaget af majoren Donald West.

Kolonikapløb

Men Amerika er ikke den eneste nation, der sender folk i rummet med henblik på kolonisation. Selv om rummet måske er uendeligt, og der derfor skulle være god plads til alle, så er der urent spil i omløb, for Dr. Zachary Smith, der er på det amerikanske forskerhold, er i virkeligheden en dobbeltagent!

Inden afgang prøver han at sabotere rumskibets robot B-9, men ender med at blive fanget om bord. Så han må vække familien og majoren, for at de ikke alle går under.

Men deres rute kommer ud af kurs, og de ender derfor på mange eventyr – og ikke den tiltænkte destination.

Oprindeligt foregår rumeventyrerne i 1997. Det kan man selvfølgelig ikke lave sci-fi film om, nu hvor det år for længst er kommet og gået.

Dansk idémand?

I øvrigt var det danske Ib Melchior, der fik idéen til Lost in Space. Det påstod han i hvert fald selv, men han har aldrig fået officiel anerkendelse for det.

Men der er unægteligt mange sammenfald mellem tv-serien og hans tegneserie Space Family Robinson. Den udkom allerede i 1962, altså en del år før tv-serien, og den kom i dansk oversættelse nogle år senere.

Melchior både skrev og instruerede en del film og tv-serier, og især sci-fi. Blandt andet The Time Travelers, The Angry Red Planet, Robinson Crusoe on Mars, Journey to the Seventh Planet og … Reptilicus!

Der er et helt kapitel om ham i den nye bog Drømmen om Hollywood af Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard.

Flot teaser

Den nye Lost in Space serie er det svært at sige så meget om endnu. Den foregår i 2046, og ud fra traileren ligner det en dramatisk og velproduceret omgang. Og så er Dr. Smith nu en kvinde – og en af døtrene sort. Der rådes bod på tidligere tiders politisk ukorrekthed.

Der kommer ti afsnit, og den har premiere den 13. april.

Men der kom faktisk også en filmudgave i 1998, vi ikke må glemme. Eller det ville egentlig være meget rart, hvis man kunne…

Den foregår i 2058, og på rollelisten er blandt William Hurt, Gary Oldman, Matt LeBlanc og Heather Graham. Med andre ord en heftig blanding af talent og/eller popularitet.

Men selv om filmen har sine fans, så er det en rodet og pinlig filmaffære. Ingen charme, effekterne er usle, robotten er for glat og upersonlig, og serien ved ikke, om den skal være sjov eller seriøs.

 

Lost in Space (2018)

Skabere: Irwin Allen, Matt Sazama, Burk Sharpless.

Medvirkende: Max Jenkins, Molly Parker, Mina Sundwall, Taylor Russell, Toby Stephens, Parker Posey.

Får premiere 13. april 2018 på Netflix.

Både den gamle tv-serie og filmen kan købes hos Laserdisken.

Drømmen om Hollywood – danske filmfolk gennem tiderne kan blandt andet købes hos Saxo.