Lupin III er måske bedst kendt herhjemme takket via Hayao Miyazaki. Hans spillefilmsdebut fra 1979 var nemlig Lupin the Third: The Castle of Cagliostro, (som vi har anbefalet her), hvor den James Bond-inspirerede mestertyv Arsène Lupin stjæler penge fra et kasino – de viser sig dog at være falske.

Nu kommer der en ny tegnefilm med den langfingrede charmør – denne gang i ren computeranimation. Lupin III: The First får premiere i Japan den 6. december, og sammen med sin smukke nye partner Leticia skal han have grabset Bresson Dagbogen, en skat der sikrer stor rigdom til den, der kan lure dens hemmeligheder.

Barnebarn af fiktiv tyv

Lupin III blev oprindeligt skabt som manga i 1967 af Monkey Punch, hvis dødelige navn er Kazuhiku Kato. Den blev en kæmpe succes i hjemlandet og fik også en animeret tv-serie, flere film og computerspil – endda også en musical udelukkende med kvinder i rollerne!

Som navnet antyder, er Lupin ud af en fornem slægt, og Kato har skabt ham som barnebarn af Arsène Lupin. Han er en ”ægte” fiktiv person, der blev skabt af Maurice Leblanc i 1905, og ligesom sit barnebarn er Lupin mestertyv, men også ferm til at narre sin omgivelser ved at klæde sig ud.

Begejstret skaber

Hvor Hayao Miyazakis udgave – som udover filmen også tæller et afsnit i tv-serien – er mere børnevenlig, så er mangaen ofte ret rå, tøjleløs og fyldt med sort humor. Sådan skabte Kato ham. Desværre døde skaberen i april i år, men han nåede at se en del af filmen, og han nåede at sige følgende:

”Jeg har set frem til en 3D-udgave af Lupin III i lang tid. Jeg har kastet et blik på karaktererne og historien, og det ser ud som om, at denne Lupin vil byde på nye sensationer, og jeg bliver begejstret bare ved at tænke på, hvordan filmen bliver i sidste ende.”

Ud fra traileren ligner han sig selv med sit karakteristiske lange ansigt og gavtyvs-udtryk – og der er masser af action og selvfølgelig Lupins trofaste Fiat 500.