Da den spanske serietegner Victor Santos afslørede sin iskolde lejermorder Black Kaiser i 2012, tænkte man straks, at serien havde et billedsprog, der kunne inspirere til en fantastisk film. Det samme gjorde den altid fremsynede Mike Richardson, indehaver af forlaget Dark Horse Comics. Nu bliver projektet virkelighed, og det bliver Mads Mikkelsen, der skal genskabe lejemorderen på film.

Valget virker ideelt. Produceren Jeremy Bolt – kendt for blandt andet Resident Evil-filmene – siger det helt enkelt: “Mads Mikkelsen er født til at spille verdens bedste snigmorder.”

Men Black Kaiser, eller Duncan Vizla, er ikke bare historier fra en lejemorders hverdag. For hvis filmen følger den første grafiske roman om ham – Polar: Came From the Cold – begynder den, da hans karriere er på retur. Nye, unge kræfter skal til, og hans chef lægger planer for sin hidtil bedste mand. Han skal trække sig tilbage.

Men hvordan skal det foregå? Inden længe indser Black Kaiser, at han selv er den jagede, og nu skal han til at bruge sine evner med andre fortegn.

I tegneserien fortæller Victor Santos historien helt uden ord og fabelagtige, men meget enkle, tegninger. Der kom talebobler på i den trykte udgave, men de er ganske få og de fungerer.

Santos er en af den slags tegnere, der kan skabe et komplet univers med meget få midler. Og det er brutalt, koldt, blodigt, voldeligt – men samtidig fyldt med nuancer, en smule humor og en historie, der fænger.

Mads Mikkelsen er dog nødt til at se i øjnene, at han skal spille rollen med klap for øjet. For det har Black Kaiser. Men det er jo gået for andre…

Det er svenskeren Jonas Åkerlund, der har mest erfaring fra at lave flotte musikvideoer, der skal instruere, men der er ikke kommet oplysninger om optagelser og premieredato endnu.

 

FAKTA

Polar: Came from the Cold 

Grafisk roman (oprindeligt webcomic) af Victor Santos

Udgiver: Dark Horse Comics

Instruktør (film): Jonas Åkerlund