For tiden går Terry Pratchett og Neil Gaimans Good Omens sin sejrsgang i serieverdenen, og derfor falder nyheden om endnu en Terry Pratchett-filmatisering på et passende tidspunkt.

Denne gang bliver det bogen The Amazing Maurice and His Educated Rodents (på dansk Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter), der var nummer 28 i hans mangfoldige Discworld-serie, og den første han skrev decideret for børn.

Det bliver en animeret film, og Carter Goodrich, der har arbejdet på Ratatouille og Modig, skal stå for karakterdesign.

Baseret på folkesagn

Historien er baseret på Rottefængeren fra Hameln og handler om den gadesmarte kat Maurice, som har sin egen horde af (ret litterære) talende rotter. Han har så en fidus med den lettere naive fyr Keith, der spiller pibe, om, at rotterne inficerer byer, og mod penge får Keith plagen til at forsvinde.

Smart scam, som rotterne dog har mange moralske kvababbelser med. Derfor får de overtalt Maurice til, at byen Bad Blintz bliver den sidste, de hustler – men der er noget på spil i byen…!

Filmen bliver en action-komedie for hele familien og får et budget på 17 millioner dollars. Den skal instrueres af Toby Genkel, som blandt andet også instruerede animationsfilmen A Stork’s Journey, og efter planen får den premiere i begyndelsen af 2022.

Så der går altså lidt tid inden, man får mulighed for at se den. I mellemtiden kan man (gen)læse en Discworld-bog eller femten.