Bare rolig, skriver flere fans på Twitter, det her er ikke “tokenism” – altså indførsel af en etnisk figur som skal øge diversiteten for diversitetens skyld. For Shang Chi er allerede en velkendt Marvel-helt med stor fanskare, og nu er de så klar til at lave en film med ham. Han er en af deres asiatiske superhelte, og han er ikke ny.

Læsere af det berømte serieblad Kung Fu-Magasinet kender Shang Chi, Master of Kung Fu. Han var stjernen i bladet, der udkom med 101 numre fra 1975-86 og i perioder var et af de mest populære danske superhelte-blade, selvom det levede en lidt adskilt tilværelse fra de andre Marvel-udgivelser. Til gengæld var det næsten mere levedygtigt end mange af de bedre kendte kolleger, fordi det lukrerede på den store bølge af Kung Fu-film, der huserede fra starten af 70’erne.

Men figuren Shang Chi er da også afledt af hele kung fu-feberen. Marvel havde i første omgang ønsket at lave en tegneserie med personerne fra tv-serien Kung Fu med David Carradine, men det var Warner, der ejede den, og de sagde nej.

I stedet vendte Marvel blikket mod den klassiske asiatiske superskurk Fu Manchu, og digtede så en ny person – Shang Chi – som meget belejligt var hans hidtil ukendte søn. Og mens Fu Manchu var en skurk, der pønsede på verdensherredømme, var Shang Chi en karate-ekspert med overnaturlige kræfter, der mest kæmpede på de godes side.

Det hjalp også på hans popularitet, at Marvel – med forfatteren Steve Englehart og tegneren Jim Starlin i spidsen – lod ham ligne den største af alle kung fu-helte, Bruce Lee, da de skabte ham i 1973.

Og selvom han måske har levet lidt i skyggen af andre Marvel-helte, har han i perioder været medlem af Avengers.

Destin Daniel Cretton er sat på som instruktør af den nye film, og Kevin Feige skal producere, men andet vides ikke på nuværende tidspunkt – heller ikke hovedrollen.

Må vi havde lov til at foreslå David Sakurai?