Good News, Everyone!

Siden Futurama sluttede og sorgen bredte sig hos alle os, der havde den som fast holdepunkt i livet, har vi ventet på denne gode nyhed, og nu er det officielt. Matt Groening, tegner og forfatter, ophavsmand til  The Simpsons og geni, er snart klar med en ny serie. Det er – naturligvis – Netflix, der er bidt på krogen, og som 17. august kan have premiere på de første 10 afsnit af Disenchantment.

Det er middelalderen, der er under behandling – men titlen antyder mere af samme lettere deprimerende sortsyn, som går helt tilbage til Groenings pre-Simpsons-tegneserie Life in Hell.

Hovedpersonen er den alkoholiserede prinsesse Bean. Hun omgiver sig blandet andet med alfen Elfo og hendes “personlige dæmon” Luci. De bor i et land, som hedder Beanlandia – eller, i følge andre kilder, Dreamland. Her kæmper hun og venner blandt andet mod – som det forlyder i flere medier: ogres, sprites, harpies, imps, trolls, and walruses. Hvalrosser er sjældne fantasyvæsner. Det lyder originalt!

Stemmerne indtales af bland andre Abbi Jacobson (Bean), Nat Faxon (Elfo), og Eric Andre (Luci), samt John DiMaggio, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding og Lucy Montgomery.

Og ja, Billy West (Fry) er også med!

Studiet, der animererer, er det koreansk-amerikanske Rough Draft Studios (der også var centrale i Futurama).

Serien blev annonceret sidste år, men først i denne uge har Matt Groening ladet et par tegninger slippe ud. Så dem bringer vi her – der er store forventninger, men Groening har jo jævnligt vist, at han kan levere varen. Tegningerne viser dog med al tydelighed, at hans tegnestil … ikke har ændret sig.