Når Sony Pictures til oktober lancerer den første film i deres nye række af Sony’s Marvel Universe er det superskurken Venom, der sætter stemningen. Det er med andre ord ikke MCU, men alternative versioner af de helte og skurke, som Sony via deres rettigheder til Spider-Man har adgang til. Tom Hardy spiller journalisten Eddie Brock, der får Venom som sit Jekyll/Hyde-agtige alter ego. Traileren har efterladt de fleste fans i en tilstand af bekymring, men det er jo sket før, og man skal vel forsøge at holde sindet åbent. Det kan jo blive godt…

Men hvad siger Venoms far – eller i hvert fald manden, der i 80’erne udviklede og tegnede Venom, så han blev den markante figur og skurk, han er. Todd McFarlane var en af mine yndlingstegnere på Marvel i den periode – hans Spider-Man havde en særlig dynamik, der fik historierne til at skille sig ud. Det var moderne, dengang, og måske også lidt for tidstypisk: en streg, der både havde noget helt særligt, men som for mange hurtigt blev trættende. Jeg er stadig vild med den, og mange af mine bedste Spider-Man oplevelser kommer fra McFarlanes pen.

McFarlane forlod serien, men han nåede at gøre Venom til en stjerne –  og skabte så Spawn på Image Comics. Her bevarede han rettighederne til sine egne skabninger – og McFarlane har siden drevet sin egen virksomhed med fokus på både tegneserier, animation og legetøj. Han fremstiller bl.a. actionfigurer fra spil, og jeg kan personligt ikke vente med figurerne fra Cuphead, som kommer i 2019.

Men Venom har stadig en stor plads i hans hjerte, selvom han ikke har indflydelse eller rettigheder. Og i sidste uge publicerede han en lille video med sig selv, hvor hans forhold til figuren er tydelig. Og han er ikke så utilfreds som nogle fans med det udseende, Sony og instruktøren Ruben Fleischer har givet ham. Men han har selvfølgelig lidt at korrekse – og det gør han, meget fair, i videoen.

Se med her, når den store tegner viser, hvordan han ville have gjort det:

Venom, 2018 (premiere USA 5.10.2018, Danmark 18.10.2018)

Instruktør: Ruben Fleischer

Hovedroller: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott

Todd McFarlane samlet sine aktiviteter på dette site.