I slutningen af maj, nærmere bestemt den 30., er der dansk premiere på stop-motion-filmen Missing Link, der på dansk har fået titlen Mysteriet om hr. Link.

Det er Laika Studios, der står bag. Vi kender dem fra Henry Selicks Coraline,  Paranorman, Æsketroldende og senest Kubo – den modige samurai. Med andre ord dybt kompetente mennesker med en fed, kreativ åre.

Monsterjægeren Sir Lionel Frost får et brev fra Pacific Northwest – fra selveste Hr. Link. En bigfoot-agtig person, der som navnet antyder er nøglen til menneskets udvikling. Og heldigvis er Sir Lionel Frost ikke som andre monsterjægere. Han er ikke ude på at fange dem, han vil bare gerne dokumentere dem, så da han finder Hr. Link tager han sig tid til at lytte til, hvad han har at sige.

Hugh Jackman lægger stemme til monsterjægeren – der også ligner ham lidt – og Hr. Link får stemme af Zack Galifianakis, og filmen er instrueret af Chris Butler, der også instruerede Paranorman.

Traileren er virkelig flot, og det er en noget mere lys og morsom historie end deres tidligere værker. Baggrundende er svimlende dybe og detaljerige.

Det er en kombination af stop-motion og computeranimation, man har brugt, og det eneste man måske kan klandre filmen for, er at den ser for pæn ud.  Men man kan heldigvis ikke fjerne den stoflighed, som figurerne har, med deres klæder og den måde, de bevæger sig på.

Filmen er instrueret af Chris Butler, der også instruerede ParaNorman.

De danske stemmer kommer blandt andet til at være Pilou Asbæk, Danica Curcic og Ulf Pilgaard med flere.