Defunctland laver podcasts og Youtube-videoer om forlystelsesparker og gamle tv-shows, og deres næste projekt er en seks episoders dokumentar om selveste Jim Henson.

Traileren til DefunctTv: Jim Henson viser en masse klip fra de tidligste dukker, Jim Henson lavede, interviews med folk, der kendte den energiske og kreative mand, og masser af arkivmateriale og selvfølgelig gensyn med Kermit, Fragglerne, væsnerne fra The Dark Crystal og alle de andre venner.

Den emmer er kærlighed til Henson og hans særegne univers, og hensigten er at fokusere på seks store projekter i hans liv, så det bliver spændende at se, hvilke ting de fremhæver.

Rørende indblik bag magien

Hvis man ikke kan vente på at se den fan-støttede produktion, så kan man med stor fordel anskaffe sig Muppet Guys Talking fra 2017, en dokumentar, som Hensons ven og kollega Frank Oz har instrueret og medvirker i.

Den godt timelange dokumentar er en samtale blandt fem mennesker, der har lagt arm, stemme og personlighed til dukkerne fra The Muppet Show: Frank Oz, Jerry Nelson, Bill Barretta, Dave Goelz og Fran Brill. Og det er et fornøjeligt og rørende indblik i det særlige miljø, der var omkring Jim Henson.

Det er et charmerende indblik i, hvordan det var at arbejde med Jim Henson og det unikke, åbne, legesyge og passionerede univers, han skabte.

Selve filmen er ikke æstetisk lækkert lavet, den tager det afslappet i forhold til at man kan se kameraer og mikrofoner, men den er ærlig og umiddelbar, og de fem tidligere kollegaer fortæller et væld af skønne anekdoter.

Den kan købes på muppetguystalking.com.

Og for de, der har adgang til Netflix, ligger der også en beslægtet dokumentar, Being Elmo: A Puppeteer’s Journey, der handler om Kevin Clashs liv med at være Elmo fra Sesame Street, en rørende historie om en fattig dreng, der vokser op og bliver en succesrig dukkefører. Hans karriere blev dog afbrudt i 2012 efter anklager om seksuelle overgreb på en mindreårig. Sagen blev afvist ved domstolen pga forældelse, men den betød, at Clash – der benægtede anklagerne – måtte forlade sit job på Sesame Street. I 2018 vendte han tilbage som dukkefører på Brian Hensons serie The Happytime Murders.