Lige siden The Matrix ramte biograflærredet, har spil med et bullet time-agtigt slowmotion-komponent været blandt mine favoritter. Alle Max Payne-spillene er nogle, jeg stadig spiller fra tid til anden, nærmest udelukkende på grund af muligheden for at skyde skurke i slowmotion.

Ved at holde venstre skulderknap nede, kan man skyde på flere skurke ad gangen.

Da de første trailere fra My Friend Pedro begyndte at dukke op på Youtube, var min interesse med det samme pirret. 2D-platforms skydespil, hvor man kan trykke på en knap, og få tiden til at gå langsommere, det er nærmest som skræddersyet til mig.

Hvis der ligger en kniv, skateboard eller basketball, kan man også bruge dem som våben.

Nu bliver det så lidt mærkeligt. For man vågner op, uden at vide, hvor man er, eller hvem man er. Den eneste hjælp, man får, er fra en talende banan, der guider spilleren igennem prøvebaner, så man kan lære de forskellige mekanikker. Derefter kastes man direkte ud på det dybe vand og skal nu slagte sig vej gennem horder af fjender, samtidig med at man gør det så stilfuldt som muligt, for man optjener nemlig point for hvert drab, og hvordan drabet bliver udført.

Det skateboard dræber skurken om 3… 2… 1…

My Friend Pedro har en del af det, jeg kalder “WTF” øjeblikke, som for eksempel da jeg skyder en stegepande op i luften, og mine kugler rikochetter rundt i lokalet, indtil de har begravet sig i samtlige skurke. Det var bare én af de gange, hvor jeg sad og måbede i to sekunder og derefter brød sammen af grin over, hvor over-the-top spillet er.

Her ricochere spillerens kugler på jernpladen, og rammer en skurk højere oppe. Fedt.

Der er dog visse elementer, som jeg ville ønske udviklerne Dead Toast Entertainment havde givet mere kærlighed. Selve styringen virker simpelthen for løs i det, og selvom det aldrig er svært at lave vilde tricks, så sker det for tit, at jeg kommer til at sætte et rullefald i gang, hvilket er den eneste position, man ikke kan skyde samtidig med. Det er et move, der kun kræver, at man hiver meget lidt ned i styrepinden, og er derfor alt for nemt at sætte i gang. Der kommer forhåbentlig en patch.

Spillet bliver nogle gange til en ren dødsballet, når man kaster sig gennem luften.

My Friend Pedro er syret, sjovt og nemt at gå til. Det kræver ingen twitchy evner, eller at man skal tænke alt for meget. Jeg har godt nok købt og spillet det på PC, men det kan også fås til Nintendo Switch, og det er her guldet ligger begravet, for banerne er tilpas korte til, at man kan game i korte ryk, så det behøver ikke gå så hårdt ud over sommerens andre fristende aktiviteter.

My Friend Pedro

Udvikler: Dead Toast Entertainment

Udgiver: Devolver Digital

Er ude til PC og Nintendo Switch