Netflix er i gang med en seriøs oprustning på animationsfronten. Det skyldes højst sandsynligt, at Disney lancerer deres egen streamingtjeneste i 2019, men som fan af tegnefilm kan man næsten kun juble over det.

For det er stærke kræfter, Netflix hyrer ind. Den 6. november kunne tjenesten løfte sløret for seks nye projekter, blandt andet Maya and the Three, My Father’s Dragon, Trash Truck og The Willoughbys.

Ringenes Herre på mexicansk

Særligt Maya and the Three lyder tillokkende. Det er nemlig Jorge Gutierrez, der skal stå bag den serie, og han har tidligere lavet den pragtfulde The Book of Life i 2014, som sidste år fik fornyet interesse, da den omhandler den mexicanske højtid De Dødes Dag – lidt som en lille Pixar-film ved navn Coco.

Vi er dog mange, der finder den førstnævnte langt overlegen og humoristisk. Og humor er en vigtig ting for instruktøren, der igen vil lade sig inspirere af sine kulturelle rødder. Maya and the Three handler om en krigerprinsesse, der begiver sig ud på en færd for at finde tre legendariske krigere, der skal hjælpe hende med at redde verdenen.

”Det bliver som en slags mexicansk Ringenes Herre – bare hylemorsom,” har Gutierrez fortalt til Variety, og serien tager også livtag med sexisme i mytologier: ”Det her bliver mit forsøg på at skabe en sej kvindelige helt på en fantastisk færd.”

Serien udkommer i 2021.

Et væld af talenter

Samme år udkommer også filmen My Father’s Dragon, hvis instruktør bliver Nora Twomey, der tidligere har lavet den smukke og særlige The Secret of Kells (sammen med Tomm Moore). Manuskriptet bliver skrevet af Meg LeFauve, der var med på manuskriptet til Inderst inde, så det lover godt.

Foruden dem er også prominente navne som Craig McCracken (Powerpuff Pigerne), Max Keane (Dear Basketball), men foruden disse seks projekter har Netflix også gang i filmene Jacob and the Sea Beast, et fantasyeventyr af Chris Williams, (Moana og Big Hero 6), samt ikke mindst Over The Moon af Glen Keane, der har været et af Disneys helt store navne og en del af Den lille havfrue, Skønheden og Udyret, Aladdin og Pocahontas, for at nævne nogle få. Vi omtalte projektet her på sitet i februar.

Han bliver nærmest en slags mentor for projekterne og er også tilknyttet som producer på Trash Truck af Max Keane, hans søn.

I det hele taget er der en masse legender, for eksempel også James Baxter, der her møder og arbejder sammen nogle af animationsfagets mest lovende talenter, så forhåbningerne er store.

I løbet af de næste tre år vil vi få syn for sagerne selv.

Glen Keane foran en tegning af pigen, der bygger en raket så hun kan opsøge en månegudinde i “Over the Moon”. Kredit: Pearl Studio and Netflix.