(OBS! Spoiler The Final Quest, så læsning er på eget ansvar.)

Det var med blandede følelser, at jeg læste Elverfolkets The Final Quest (dansk titel: Den sidste jagt) i foråret. 40 års eventyr med de små, vævre elvere var slut, og de sidste hæfter fra skaberne Wendy og Richard Pini bar præg af at være lidt forhastet afsluttet og med lidt for glatte illustrationer tegnet på computer. Og det er jo meget reelt, men dybden og detaljerne i både fortælling og tegninger fra de tidligere hæfter manglede desværre.

Jeg var med andre vemodig, men også klar til at tage afsked med mine Ulveryttere og alle de andre elverflokke, som jeg har kendt hele mit liv.

Men jeg tog afsked for hurtigt. For i denne uge delte tegneren Wendy Pini et billede fra The Final Quest på sin Facebook og skrev: ”Vær tålmodig. Det næste lejrbål er ved at blive antændt.”

På billedet ser man en endnu unavngiven elver med lyst hår, grønne øjne og en umiskendelig lighed med Ulverytternes høvding Ilder, der udåndede i sidste bind. Mens hans livsledsagerske Leetah var gravid, så den unge ukendte elver er selvfølgelig deres unge.

Det har alle fans naturligvis regnet ud for længst på grund af diverse symbolikker, men jeg var en af dem, der havde affundet mig med, at hans fortælling skulle forblive ufortalt.

Andre talenter i spil

”Hvem er han? Hvad er hans navn? Hvordan er han? Tænk på ham som et løfte om, at livet forstætter og at Elverfolket lever videre. Der er flere historier, der skal fortælles,” skrev Wendy Pini i sit opslag.

Straks gik fans i gang med at dissekere hendes besked. Skulle hun og Richard Pini igen til at forfatte historier og tegne?

Men i en opfølgende kommentar skriver hun, at hun er nået til et sted i sit liv, hvor hun ikke længere vil være tvunget til at overholde deadlines. Slet ikke en månedlig deadline.

Den sidste jagt var en kartasisk og tilfredsstillende kreativ oplevelse for mig og Richard. Vi kunne gå på pension nu og være tilfredse. Heldigvis er Richard og jeg omringet af talent, der er ivrige efter at fortælle flere historier om Elverfolket, og det vil vi gerne støtte. Jeg er personligt færdig med selv at tegne, men det betyder ikke, at jeg ikke kan være begejstret for, at andre giver sig i kast med det.”

Så historier fra Elverfolket med den endnu unavngivne elver bliver altså en realitet med andre tegnere og sikkert også andre forfattere tilknyttet.

Det har man set før i serierne Shards og dele af Hidden Years – og desværre faldt serien bragende igennem i netop den periode. Så det er altså med bange anelser, at jeg tager imod denne nyhed. Men selvfølgelig kommer jeg til at læse de nye historier, der er planlagt til at udkomme på Dark Horse Comics. Hvornår er der ikke nyt om endnu.

Wendy og Richard Pini har altid haft tæt forbindelse til seriens fans, og da folk begyndte at gætte på navn til den unge høvdingesøn røg det meget lidt elveragtige navn Chad på bordet. Og den har skaberne grebet og tilføjet på deres hjemmeside.

På Elfquest.com kan man i øvrigt læse alle tegneserierne online – helt gratis.

God fornøjelse.