OPDATERET 29.11.17:

De danske biografer har også droppet Olaf-filmen. I stedet får den nu premiere med dansk tale på iTunes 1.12.17. hvor man altså vil skulle betale for at downloade den.

21 minutter med snemanden Olaf er for meget, siger biografgængere i Mexico, hvor Pixars nye Coco, meget passende, har haft verdenspremiere – et par uger før den amerikanske (og måneder før den danske, som er 8.februar 2018!).

 

Olaf spiller hovedrollen i filmen Olaf’s Frozen Adventure, men den varer altså 21 minutter, og det er væsentligt mere end de 5-8 minutters Pixar-kortfilm, man er vant til – og som de fleste elsker. Det lyder umiddelbart også som lidt af en mundfuld – men sådan var det i gamle dage. En Gøg & Gokke-kortfilm varer også 18-20 minutter, og de var forfilm -men det var i 30’erne, da biografpublikummet forventede et langt program med kortfilm, ugerevy og tegnefilm inden hovedfilmen.

Olaf’s Frozen Adventure startede sit liv som en TV-special. Og her er 21 minutter perfekt – det bliver til en halv time med reklamer. Det er selvfølgelig et spin-off fra Frozen, med nye originale sange og stort budget. Men i juni i år besluttede Disney at gøre den til forfilm til Coco i stedet. Og da Coco foregår i Mexico og har et gennemgående mexicansk tema, er det også her, de første reaktioner på den meget lange forfilm kommer.

Få dage efter premieren var de mexicanske biografdirektører plaget af publikums utvetydige reaktioner. Ikke så meget fordi folk hader Olaf – men mere fordi 21 minutter er en evighed at komme igennem inden den rigtige film, som også er meget lang af en animationsfilm at være. Cocos 109 minutter betyder, at forestillingen sniger en del over de to timer, og det er længe.

Beslutningen blev, at Olaf’s Frozen Adventure blev taget af plakaten – og de mexicanske biografer undskyldte tilmed overfor publikum. Og mexicanerne elsker iøvrigt Coco, siger alle rapportere. Adskillige troværdige twitter-profiler, som f.eks. Adam Savage, har set filmen og anbefaler kraftigt.

Om den så vender tilbage som TV-special må tiden vise – det spændende er, om Disney tager bestik af situationen og fjerner den, når Lee Unkrichs Coco får premiere i USA den 22.november. Og om den er med, når Coco får premiere Danmark 8.februar.

Opdatering 16/11: Disneys filmdistribution meddeler, at forfilmen ikke er med i Danmark, da premieren ligger i februar, og den har juletema.

Her er traileren til forfilmen – ja, en trailer til en forfilm!

 

FAKTA

Olaf’s Frozen Adventure (2017)

Instruktører: Kevin Deters, Stevie Wermers

Hovedroller (stemmer): Josh Gad, Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff

Amerikansk premiere: 22 november

21 min.