I USA har der netop været premiere på animeen Penguin Highway – en film, der ud fra traileren ser herligt skør og skæg ud. Lidt i familie med Pom Poko og Ponyo på klippen ved havet, og alligevel helt sin egen.

Om den får dansk premiere er ikke til at vide, men man kan jo håbe, for Penguin Highway blev en kæmpe succes i Japan sidste år, hvor den blandt andet var nomineret til årets bedste animationsfilm.

Lige nu har den 100% på Rotten Tomatoes, og en anmelder i Variety synes, den er bedre end Mirai, som vi herhjemme kunne se på CPH PIX sidste år, og som var Oscar-nomineret.

Penguin Highway handler om en lille by, hvor der pludselig dukker en masse pingviner op. Drengen Aoyama beslutter sig at finde ud af hvorfor, og i traileren kan man se, at de nuttede pingviner ikke er helt normale, men at der er noget overnaturligt på spil.

Skulle den ikke komme i de danske biografer, må man vente til den kommer på et fysisk medie eller på en streamingtjeneste.

Instruktøren er Hiroyasu Ishida, og det er hans spillefilmsdebut, men han har tidligere lavet en meget smuk kortfilm, der kan ses på Youtube: Rain Town er en ordløs og bedårende lille perle.

Det hele ligner noget tegnet med farveblyanter, og alt reflekterer i de regnvåde gader – blandt andet en lille pige i en gul regnjakke, og den metalmand hun møder på sin tur.