“Det er historien om to teenage nissebrødre (elf brothers), hvis far døde, da de var for unge til at huske ham. Takket være lidt af den magi, der stadig findes, tager drengene på en mission, der kan give dem mulighed for at være sammen med ham en sidste, magisk dag.”

Således beskriver instruktøren Dan Scanlon den Pixar-film, som Disney regner med at udsende i USA i marts 2020. Det er altså en sentimental fantasy-film, der er tale om. Og det er faktisk instruktørens egen historie: han og broderens far døde også, da de var ganske små. Så der er store følelser på spil, men det er Pixar jo efterhånden også vant til at håndtere.

Titlen er Onward, Fremad, og i dag har Pixar så afsløret fire store stjerner blandt stemmeskuespillerne. Det er Chris PrattTom Holland, Julia Louis-Dreyfus og Octavia Spencer. Men vi kender selvfølgelig endnu ikke deres roller.

Den foregår i en forstads-fantasy-verden, der minder om menneskenes, men er befolket af sære eventyr-væsener som alfer/nisser, trolde og andet godt. Og træerne kan tale, såvidt vi er orienteret.

Filmen er sat til at starte produktion lige efter nytår, og skal således ligge klar allerede 15 måneder efter. Men manuskriptarbejdet er allerede lavet, så det er animation, der kan begynde i starten af det nye år.

Onward følger efter Toy Story 4, som får amerikansk premiere 21.juni 2019, og som vi får at se i Danmark i august.

Onwards danske premiere er sat til 5.marts 2020.

 

Dan Scanlon (f.1976) har arbejdet som storyboarder på adskillige Disney og Pixar-film.

Han instruerede kortfilmen Mater and the Ghost Light, en af de bedste små spinoff-film fra Cars-universet, og var medinstruktør på Monster, Inc.-fortsættelsen Monsters University.