En af heltene fra Planet X er den nu afdøde producer-instruktør Andy Sidaris. En mand, der brugte mange år af sit liv på at producere action-film på små budgetter – men med masser af overskudsenergi.

Han er kendt for at krydre sine film med erotik og effekter – og for replikker, man husker – ofte fordi de virker så vidunderligt malplacerede eller er meget lidt mundrette.

Malibu Express er et Andy Sidaris-mesterværk fra 1985 – en god årgang for hans særlige mix af action, komik – og lidt erotik.

I vores Planet X Podcast gennemgår vi Malibu Express – og noterer os de mange fantastiske detaljer og det på én gang indviklede og meget enkle plot. Det handler om ulovlig eksport af computerteknologi til russerne – et forvarsel om vor tids cyberkrig.

Blandt de mange stjerner lægger vi især mærke til smukke Sybil Danning (f.1952) – 80’ernes ukronede B-film-dronning – født i Østrig, først fotomodel, siden skuespiller i vidunderlige film som Battle Beyond the Stars, Reform School Girls, Hercules – og så selvfølgelig Malibu Express, som hun løfter ved sin tilstedeværelse – og sin helt unikke udstråling.

 


FAKTA

MALIBU EXPRESS

USA 1985

Instruktør/producer: Andy Sidaris

Kamera: Howard Wexler

Hovedroller: Darby Hinton, Sybil Danning, Lynda Wiesmeier, Lori Sutton, Art Metrano

Musik: Henry Strzelecki

Fås på DVD fra Mill Creek Entertainment