ADVENTURES OF THE MASKED PHANTOM var den eneste film, cowboystjernen Monte “Alamo” Rawlins lavede, hvilket nok er grunden til, at han ikke er så kendt i dag. Men hvilken film!

Han var oprindelig stuntman, men avancerede til stjerne i denne film, der var tænkt som starten på en serie med “det maskerede genfærd”, der sørger for retfærdighed i det gode gamle vilde vesten.

Mængder af coyboyfilm fyldte biograferne i slutningen af 30’erne, og den her er en af dem – men den er i en klasse for sig, for Monte Rawlins er sjældent udtryksfuld på en meget afdæmpet måde…

Og så er filmen fyldt med andre imponerende og overraskende skuespilpræstationer – som f.eks. bedstemor, der spilles af Dot Karroll. Det var også hendes eneste film.

Instruktøren er Charles Abbott, der kun instruerede to film – og forsvandt så ud i glemslen. Og firmaet, der stod for den, var det meget lille Equity Pictures, hvis primære problem var, at de ikke havde en god distributionsaftale. De havde simpelthen svært ved at få filmen ud i biograferne, og dengang i 1939 var der ikke andre platforme. Ingen video, ingen streaming, ingen tv. En film, der ikke kom i biffen, kom aldrig videre. Og den kom selvfølgelig aldrig helt til Danmark.

Men i dag er det anderledes, og her i Planet X er vi stolte over at give nyt liv til denne glemte klassiker. Lyt med, når vi gennemgår, analyserer og kommenterer. Så det her er også en slags Danmarkspremiere!

FAKTA

Adventures of the Masked Phantom (1939)

Instruktør: Charles Abbott

Hovedroller: Monte Rawlins, Sonny Lamont, Larry Mason, Boots the Wonder Dog, Dot Karroll, Betty Burgess, Art Davis

60 min.

DVD-udgiver: Sinister Cinema

www.sinistercinema.com