Vi har et japansk-amerikansk mesterværk fra 1967 på programmet i denne udgave af Planet X. På vores teknisk ret middelmådige dvd hedder den Revenge of Dr.X, men den er også kendt som Venus Flytrap og Body of the Prey eller under den japanske titel Akuma No Niwa.

Men selvom kopien er slidt, skinner genialiteterne igennem og slår os helt af pinden. En moderne opdatering af Frankenstein-myten (med klare filmiske referencer til James Whales klassiker!) – denne gang med en kødædende plante som monstret og en videnskabsmand, der er så humørsvingende, at filmen samtidig synes at være et signalement af netop den slags lidelser.

At der udover monstret også er vulkaner, undervandsscener, en pukkelrygget medhjælper og topløse studiner ved stranden (de hjælper med de undervandsbotaniske studier!) – ja, så man man bare sige, at det er en sensation.

Instruktøren Norman Earl Thomson har aldrig fået anerkendelse – eller lavet andre film. Men bag ham lurer et geni, for selvom han ikke er krediteret, ved vi, at selveste Edward D. Wood, Jr. har været med til at skrive manuskriptet. Det bekræfter forfatteren Rudolph Grey i sin fremragende bog om den gamle mester, Nightmate of Ecstacy.

Lyt med, når vi forsøger at sammenfatte vores utrolige oplevelser med Revenge of Dr. X.

FAKTA

Revenge of Dr.X/Akuma No Niwa/Venus Flytrap

Instruktør: Norman Earl Thomson

Hovedroller: James Craig, Atsuko Rome, James Yagi, John Stanley

93 min.

DVD-udgivere: flere forskellige, da den er public domain – så den ligger også på youtube.