Hvilke film ser man på Planet X til jul? En af dem, man ikke kan leve uden er Nicholas Websters berømte Santa Claus Conquers the Martians, som vi gennemgår i en slags juleudgave af vores podcast. Og den er ikke svær at elske.

Julemandens værksted, grønne marsboere med antenner – og hr. og fru julemand, omgivet af et beskedent antal nissedværge – og tilsat det vidunderlige julehit Hooray for Santy Claus, som der heldigvis er tekst til under slutteksterne, så man efter filmen kan skråle med i en slags overstadig julerus.

Men julemanden er jo sci-fi, så hvorfor ikke involvere ham i lidt rumrejse?

Lyt med, når Jakob Stegelmann og Christian Volfing forsøger at komme i den helt særlige Planet X-julestemning.

Blandt de medvirkende er en ung Pia Zadora (hun spiller en marspige, der er sur, fordi de ikke har en julemand på hendes planet. Det var vi såmænd heller ikke på Planet X, og det er vi glade for, men det er en anden historie). Pia Zadora fik som voksen en blændende karriere som sanger – hvis man vil høre mere fra hende, har hun sin egen hjemmeside

Dengang blev filmen meget populær i USA – og der udkom tilmed en tegneserieudgave,  for den er jo en movie classic!

 


FAKTA

Santa Claus Conquers the Martians (1964)

Instruktør: Nicholas Webster

Hovedroller: John Call, Leonard Hicks, Vincnt Beck, Bill McClutcheon, Pia Zadora.

81 min.

Da den er public domain, kan den købes i mange dvd-udgaver, f.eks. hos Laserdisken

hvor de sælger en dvd, udgivet af det danske Another World.

Men den ligger også på youtube, hvis man kan leve med den kvalitet (og stor kunst har det jo med at skinne igennem, uanset teknisk kvalitet)