SÆRUDGAVE AF PLANET X PODCAST

Der er tale om godt et dusin danske film, produceret privat og uden statsstøtte – med millionfortjeneste. Det er et unikt tilfælde i en dansk filmbranche, der siden starten af 70’erne har måttet leve alene på støtte fra staten. Men der er aldrig skrevet en bog om hverken Sengekants- eller Stjernetegnsfilmene.

Planet X har derfor besøg af Brian Iskov, manden bag det bogprojekt, der skal kortlægge denne fantastiske historie fra en spændende tid i dansk filmhistorie. For filmene er selvfølgelig ren sexploitation og derfor oplagte i Planet X-sammenhæng. Her ville vi – sædvanen tro – satse alt på at finde kunstneriske perler gemt bag titler som Mazurka på sengekanten og I Tyrens Tegn, hvor folkekære lystspilskuespillere optrådte side om side meget skuespillere, der var mest erfarne i pornobranchen. Det var et helt absurd match, som mange sikkert forsøger at glemme – og som Brian Iskov derfor satser på at huske….

Brian fortæller i denne særudgave af Planet X om filmenes tilblivelse og om projektet, som denne podcast selvfølgelig også er en skamløse reklame for. Bogen bliver helt klart bedre end filmene, men den bliver forrygende læsning – hvis den altså bliver skrevet. Brian Iskov har sammen med forlaget Boomerang lavet en “kickstarter”, som forhåbentlig kan gøre bogen Danmark på Sengekanten til virkelighed.

Se mere om bogen og hvordan man støtter den her.