Så skal vi til det igen: En filmklassiker hevet frem fra glemslen og de underkendte mesterværkers kirkegård: her er Slave Girls from Beyond Infinity, skabt i 1987 af den gådefulde Ken Dixon, en instruktør, det er meget svært at finde fornuftige oplysninger om. Han både skrev, producerede og iscenesatte denne historie om to rumfarende kvinder, der havner i kløerne på en galning, hvis hobby er jagt – på mennesker.

Ideen er bygget på den gamle 1932-klassiker The Most Dangerous Game, bare med 1980’erne æstetik og noget mere nøgenhed end i den oprindelige udgave.

I denne episode af Planet X Podcasten analyserer vi Slave Girls from Beyond Infinity, dennegang i selskab med en anden kunstkender, Steffen Raastrup, der trods sit normale arbejde i chefredaktionen på DR ikke har formået at få netop dette mesterværk på skærmen.

Sammen med Jakob Stegelmann og Christian Volfing forsøger Steffen at redegøre for hændelserne i filmen. Det er en svær opgave, og der opstår undervejs den slags heftige debat, som store kunstværker sætter i gang.

Desværre kan vi ikke takke instruktøren Ken Dixon, for vi ved så lidt om ham. Et par andre film er det blevet til, som dokumentarfilmen Famous T&A og Zombiethon.

Til gengæld kender man producenten Charles Band. I 80’erne og 90’erne stod hans firma Full Moon bag en lang række direkte-til-video film i både horror, fantasy og familiefilmgenren. Han var meget produktiv, brugte sjældent mange penge og undlod ofte at betale sine kunstnere. Men han efterlader film som denne, så vi tilgiver ham.

Og så skal vi takke Niels Martin Trier Josefsen, som har fået vores øjne op for denne film. Vi holder meget af den slags forslag, for uden dem føler vi, at vi så nemt kan komme til at overse perlerne. 

 


FAKTA

Slave Girls from Beyond Infinity, USA 1987

Instruktør: Ken Dixon

Producent: Charles Band

Hovedroller: Elizabeth Kaplan, Cindy Beal, Don Scribner, Brinke Stevens, Carl Horner, Kirk Graves.

Udgivet på dvd af 88 Films

Trailer:

Kan købes hos Laserdisken