Troels Møller er endnu engang faldet over noget spændende nyt udstyr, som han her fortæller om.

RAZER NOMMO CHROMA

 

Der findes vitterligt tonsvis af forskellige løsninger, hvis man er ude efter et nogenlunde 2.0 eller 2.1 højtalersæt til computeren, og det er ikke altid lige gennemskueligt hvilke der er gode, og hvilke der er noget bras. Logitech, Bose eller Creative plejer at være nogenlunde pejlemærker, hvis man er ude efter noget, der lyder godt, men nu blander Razer sig med deres nye Nommo 2.0 højtalersæt.

Udseendet er med det samme noget man lægger mærke til, for de minder ikke om nogle af de andre højtalere der ligger i butikkerne lige nu. Højtalerne er cylinderformede og placeret ovenpå en tynd stang med en cirkelformet base, hvoraf den ene har to skrueknapper. Den ene knap er lydstyrke, mens den anden styrer bassen.

“Det er rent blikfang, men heldigvis har lysringene også en vigtig funktion”

Og nu til sættets mest specielle feature – LED lys. I bunden af hver højtaler ligger der en ring af LED’er, der kan vise mere end 16 millioner forskellige farver. Farve, lysstyrke og farvemønster kan selvfølgelig styres via Razers Synapse software, og har man allerede andet Razer udstyr, som keyboard og mus med lys i, er det nemt at synkronisere det hele, så alle farver på computerbordet ser ens ud. Det er rent blikfang, men heldigvis har lysringene også en vigtig funktion, nemlig at vise hvor højt man har skruet op for volumen og bas – det er en af de bedste visuelle indikatorer, jeg nogensinde har set på et par højtalere.

Men nu køber man jo ikke højtalere for at kigge på dem. (Jeg gør i hvert fald ikke). Og lyden skuffer heldigvis ikke, for Nommo-sættet formår at skabe et ret skarpt og præcist lydbillede af, hvad der nu engang sker på computerskærmen. En god test, som jeg ofte gør brug af, er at starte Battlefield 1, der har en af de mest imponerende lydsider til dato, og spille et par runder – her lytter jeg efter, hvor mange af de små detaljer, højtalerne får med, men også om det lyder, som det skal, når eksplosionerne går af til højre og venstre. Jeg synes bestemt Nommo bestod denne test med stil.

“Faktisk sker der mere bag gardinet, end man lige skulle tro.”

Da det her jo er et 2.0 sæt, betyder det, at der ikke medfølger en subwoofer. (Er man interesseret i sådan et sæt, må man vente til Razer Nommo Pro kommer til Danmark.) Bag på begge højtalere er der woofere, som står for hele det dybe tonelag, og de lyder faktisk overraskende godt. Vil man have mere bas, er det nemt lige at skrue lidt på skrueknappen.

Faktisk sker der mere bag gardinet, end man lige skulle tro, for den opmærksomme læser har nok lagt mærke til, at der kun er en basknap, og ingen treble. Det er fordi, Razer har rigget systemet sådan, at når man skruer op for bassen, så bliver treble-niveauet også justeret, så Razers specifikke lydkarakteristik ikke ændrer sig helt vanvittigt. For den dovne bruger er det en super smart funktion, og i mine tests var lyden altid sprød og aldrig overdøvende i hverken de lyse eller dybe tonearter.

 

Ok, konklusionstid! Er Razer Nommo de 1300 kroner værd, som sættet koster? Ja, det synes jeg. Især hvis man allerede har andet Razer-udstyr med indbygget RGB lys, omend jeg synes, at RGB-ringene godt måtte kunne lyse lidt stærkere. Selvom jeg ikke kunne finde på at bruge dem som mine referencehøjtalere, når jeg klipper TV-programmer, så lyder de ret godt i spil, film og til musik (Heavy Metal giver dem dog lidt problemer).


Lige om snart modtager jeg et par af Logitechs G560 2.1 højtalere, og det bliver spændende at se, hvordan de lyder i forhold til Nommo-sættet. Ligesom Razers produkt er der også lys i G560’erne, som dog bliver brugt på en helt anden måde – og så koster de også lige omtrent 800 kroner mere.

LOGITECH G560

Sættet, jeg har anmeldt, hedder Razer Nommo Chroma – det fås også i en billigere version, uden RGB lys, som bare hedder Razer Nommo.

Pris: 1299,- hos komplett.dk

Kræver Razer Synapse software installeret, for at kunne styre lysene i bunden af hver speaker.

Højtalerne sættes til PC’en via USB, men kan også bruges via den minijack-indgang bag på højre højtaler.