Troels Møller ser sit ret omfattende gamer-udstyr i nyt lys: Bogstaveligt talt.

I denne artikel-mini-serie gennemgår han de utallige muligheder for en del af computerspil-oplevelsen, der ikke normalt får den store opmærksomhed.

Følg med – han har et nyt afsnit klar hver dag!

KEYBOARDS

Nu da jeg havde smagt på hvad RGB elementer kunne, begyndte jeg at bestille RGB keyboards, mus, høretelefoner og fik også smidt et par gadgets i nakken, som jeg ikke vidste jeg havde brug (Nu kan jeg ikke leve uden). Razer sendte et par af deres nyeste keyboards, det samme gjorde Logitech og så begyndte der at åbne sig en port ind til denne, for mig, hemmelige RGB verden – and it is glorious.

Jeg startede med at teste Logitechs Pro TKL keyboard, som interesserede mig fordi Logitech har lavet deres helt egne mekaniske switches (de knapper der registrerer brugerens indtastning). De kalder dem Romer switches, og de har slet ikke den klikkelyd som oftest kendetegner mekaniske switches. Det er af typen TKL (TenKeyLess), som betyder at der ikke er det sædvanlige nummertastatur ude i højre side. Det gør keyboardet kompakt, og det ser mere interessant ud. Ligeså interessant er det at Logitech har valgt at sætte LED lamperne ind i selve switchen, hvilket betyder at det kun er selve bogstaverne på knapperne der lyser op – der spildes altså ikke lys ned i bunden af keyboardet, som f.eks. Razers gør. Logitechs metode er min favorit, men det kommer an på den enkelte bruger, hvad man syntes ser bedst ud.

Logitech Pro TKL

Det føles ikke rigtig som om at Logitech er gået på kompromis med noget som helst, for kvaliteten er i top, og det overraskede mig positivt da jeg bootede Mass Effect Andromeda op for første gang, for det havde allerede en lysprofil via Logitech Gaming Software. Alle de mest essentielle knapper lyste op, og gjorde det nemmere at orientere sig om, hvilke knapper der gjorde hvad. Smart!

Jeg har prøvet en del Razer tastaturer igennem tiden, men det er først med deres nyeste Chroma v2 serie, at jeg for alvor er blevet fan. I et par år insisterede Razer på, at fonten på tastaturet skulle være deres egen, og den var altså virkelig grim.

Razer BlackWidow Ultimate

Nu er de heldigvis skiftet til en meget mere neutral font, som er behagelig at se på og ikke skriger “JEG ER GAMER, OG HAR INGEN SMAG”. Jeg sidder lige nu og skifter mellem et Blackwidow Chroma v2 og Blackwidow Tournament Edition som er af TKL (TenKeyLess) typen, og det er uden tvivl de bedste keyboards jeg nogensinde har brugt. Skriveoplevelsen er fremragende, skræddersyet til gaming med hurtige switches (Razers egne Orange og Yellow). Men den helt store medalje går til selve belysningen, for den kan konfigureres på mange forskellige måder via Razer Synapse, og jeg har brugt timevis på at lege med forskellige designs.

Razer BlackWidow Chroma V2

Inden jeg for alvor begyndte at opgradere mit udstyr med RGB, havde jeg et Steelseries APEX M800 keyboard, og på trods af at det på papiret havde et flueben i alle de rigtige bokse, så kan jeg altså ikke anbefale det. Det hænger i høj grad sammen med, at softwaret som styrer lys og macroer er buggy, og til tider glemte de ændringer jeg havde lavet. Jeg var også ude for at både enter- og space knappen røg af. Space kunne sættes på igen, mens enter-knappen var knækket i låsemekanismen. Det skete alt sammen indenfor et år, og det er ikke godt nok. Så en lille advarsel til dem der leder efter nyt keyboard.

Steelseries Apex M800

DEL 3 KOMMER IMORGEN