Troels Møller ser sit ret omfattende gamer-udstyr i nyt lys: Bogstaveligt talt.

I denne artikel-mini-serie gennemgår han de utallige muligheder for en del af computerspil-oplevelsen, der ikke normalt får den store opmærksomhed.

Følg med – han har et nyt afsnit klar hver dag!

MUS

Der findes snart en del mus med lys i, bl.a. fra Steelseries, Logitech, Razer og mange flere. Jeg har været gennem et par stykker, og fundet en der både er fremragende i brug, men også har den vigtige RGB del implementeret.

Den mus jeg har brugt længst er Logitechs G9X som altså er fuldstændig fantastisk som allround mus, og på trods af, at man kan ændre farve på dens tre små LED’er.

Logitech G9X

Det står lidt bedre til med Steelseries’ museserie – Sensei. Den var min foretrukne mus i et stykke tid, indtil musehjulet begyndte at drille;  faktisk har mange af mine Steelseries produkter lidt af mekaniske problemer efter alt for kort tid, hvilket er ærgerligt for de er æstetisk pæne og musetrackingen er god. Men i sidste ende er der jo heller ikke vildt meget RGB over denne mus.

Steelseries Sensei

Brasende ind på markedet kommer Razer med deres Lancehead mus. Den fås i to varianter – en “almindelig” der både kan kører med ledning og trådløst, og en Tournament Edition som er født med ledning. Musen er rigtig god til både arbejde og gaming, men det var jo ikke derfor jeg bestilte den – JEG BESTILTE DEN, FORDI DEN ER FYLDT MED RGB… Via Razer Synapse softwaren kan man konfigurere lyset på den, så det passer til f.eks. det,  keyboardet laver, eller man kan få den til at se helt anderledes ud. Den ligger godt i hånden og knapperne er certificeret til 50 millioner kliks – det er mange!

LYDKORT

Nu er det ikke sådan at jeg har anskaffet mig 20 forskellige lydkort, og testet dem. Nej, jeg ringede direkte til Sennheiser efter at have set en youtubereklame for deres GSX 1000 eksterne lydkort. Det kan alt muligt med at simulere 7.1 surround, har flere forskellige lydprofiler alt efter hvilken slags spil man spiller, og flere lydudgange så man nemt kan skifte mellem at bruge høretelefoner eller højtalere. Men grunden til, at jeg var nødt til at prøve det,  var den oplyste, berøringsfølsomme skærm som man bruger til at styre dens funktioner med.

Skærmen lyser op når den fornemmer at ens hånd er tæt på, mens det store sølvfarvede hjul er volumeknappen. Der er god modstand når man drejer på det, og man kan se i midten af displayet hvor højt man har skruet op. Genialt.
Det kan desværre kun lyse rødt, og det skal man selvfølgelig lige tænke med, hvis man er i gange med at designe en særlig lyssammensætning. Men lyden der kommer fra kortet er virkelig god, og byggekvaliteten høj.

DEL 4 KOMMER IMORGEN