Troels Møller ser sit ret omfattende gamer-udstyr i nyt lys: Bogstaveligt talt.

I denne artikel-mini-serie gennemgår han de utallige muligheder for en del af computerspil-oplevelsen, der ikke normalt får den store opmærksomhed.

Følg med – han har et nyt afsnit klar hver dag – fra i dag !

 

 

 

Bagbelyste keyboards har i mange år været et must i diverse laptops, simpelthen fordi det er praktisk når man sidder og skriver i mørke omgivelser. Men indenfor de sidste par år er der i gamer-kredse sket et skift, for nu skulle det ikke længere kun handle om at keyboardet kunne lyse hvidt, men i forskellige farver. Den trend har nu udviklet sig til også at omfatte nærmest alt andet PC hardware, og jeg har skaffet en lille håndfuld af forskellige keyboards, mus, laptops, LED strips, lydkort, casefans, grafikkort og hovedtelefoner der alle har én ting til fælles – de kan alle lyse i alle regnbuens farver .

LAPTOP

Denne artikel er egentlig affødt af min egen lyst til at tilføre mere kulør til mit ellers lidt kedelige gamingsetup, og for at prøve noget nyt. Da jeg ikke ville hoppe i med begge ben til at starte med, lånte jeg en Blade Pro – en af Razers vanvittig dyre, men også kraftige laptops. Den kan ikke købes i Danmark, men jeg har regnet mig frem til at den ville koste omkring 40.000 kr. hvis jeg havde bestilt den fra USA. Det er sygt mange penge, men det betød i virkeligheden ikke så meget, for jeg var mest interesseret i at finde ud af hvordan en laptop med masser af RGB lys, så ud.

Razer Blade Pro

Selve laptoppen er super imponerende, både fordi den er solidt lavet, og indeholder et Nvidia GTX 1080 grafikkort, der med moderate grafikindstillinger kan kværne sig gennem nærmest alle spil i 4K. At den samtidig lød som et jetjager når blæserne drønede derudaf, var i den sammenhæng ligegyldigt. Desværre var det bagbelyste RGB keyboard et af de værste jeg har brugt. Knaptrykkene er utilfredstillende bløde og selve switchen larmer aaaalt for meget – ærgerligt når man kan konfigurere det til at lyse lige som man vil, og snildt skifte mellem flere forskellige layouts, alt efter hvilket spil man spiller. Razers eget software Synapse holder styr på brugerens farveprofiler, og man kan altid gå ind og lave et nyt layout hvis ideen til det fede farvesetup pludselig dukker op.

2 DEL KOMMER I MORGEN