”Put your right foot forward and your left foot back, then fuckin’ slide around like on a NordicTrack.”

Er du klar til at do the Rick-dance? Selvfølgelig er du det!

Mens vi venter i hysterisk utålmodighed på sæson 4, kan vi i mellemtiden groove og synge med til Get Schwifty, The Flu Hatin’ Rap og The Small Intestine Song, for nu udkommer musikken til den ny-ikoniske sci-fi-serie.

Klassisk sci-fi musik

Det er komponisten Ryan Elder, der står bag, og selv om nogle af de numre, som Rick og Morty synger i serien, virker lidt fjollede (underdrivelse…), så er musikken absolut ikke uden kvaliteter. Blandt andet nummeret Goodbye Moonmen er en virkelig effen pastiche over David Bowies Space Oddity, komplet med ”britisk” vokal, Let Me Out et fængende og funky disko-nummer og Alien Jazz Rap er … præcis det titlen antyder.

De instrumentale numre har snuset til Doctor Who-soundtracket – hvilket især kan høres i titelmelodien – og Jerry Goldsmiths musik fra blandt andet Abernes planet og Alien, men også Hans Zimmer-pulserende strygere og percussion i Rick and Morty Score Medley. Det er med fuldt overlæg, at det skal være et mere traditionelt sci-fi-score, så det fungerer som modvægt til seriens vanvittige humor og højoktane tempo. Ellers ville det blive for kitsch og kvalmt.

Masser af nyt

Udover Ryan Elders instrumentale numre og de skøre sange fra showet, er der et par numre fra forskellige bands, hvor blandt andet hiphop-bandet clipping. (sådan skrives det, komplet med punktum) har mikset det nye nummer Stab Him in The Throat med lydklip fra serien, og Chad VanGaalen har lavet en lo-fi indierocket sang. Derudover er der også numre fra Mazzy Star, Blonde Redhead og Chaos Chaos.

Der er altså lidt for enhver smag på det eklektiske album, der består af 26 tracks.

Pladen er udkommet på cd, vinyl og streaming den 27. september, og den 23. november udkommer der en special edition deluxe-vinyl, der blandt andet skulle have indbygget LED-lys i coveret. Fordi hvorfor ikke? Samme dag udkommer musikken også på … kassettebånd. Det kan forudbestilles her.

 

Rick and Morty

Skabt af Dan Harmon og Justin Roiland for Adult Swim på Cartoon Network i 2013. Det er Justin Roiland, der lægger stemme til både Rick and Morty.

Foreløbigt er der udkommet 3 sæsoner fra 2013-2017, og i maj måned i 2018 blev det bekræftet, at der ville komme 70 flere episoder fordelt over et uspecificeret antal sæsoner.