Det er selvfølgelig en video, der er lavet, så man skal sætte sin økonomi over styr og købe sig en buste af Jokeren, skabt af billedkunstneren og sminke-monster-mesteren Rick Baker.

Men selv om man ikke gør, som reklamen ønsker, kan man godt nyde kunstneren i arbejde alligevel. For den ekspertise, kærlighed til emnet og kreativitet, Rick Baker lægger i sit arbejde er enestående, og hans version af Jokeren er sublim.

Samtidig er videoen så instruktiv og smuk, at man sagtens kan bruge den som inspiration, hvis man selv går med planer om at købe en klump ler og bygge sig et monster eller en anden figur – hvadenten man skaber sin helt egen, eller bygger en kopi af en af sine favoritter.

Inspirerende er det også, at Rick Baker, nu 67 år gammel og vel egentlig pensioneret, fortsætter med at udøve sin kunst, lidt som da Carl Barks begyndte at lave oliemalerier med Anders And. Tak!

Så kig og nyd, når en mand, der er har vundet 7 Oscars for sit effektarbejde, skaber en Joker så levende, at man nærmest synes, han bevæger sig:


Joker-figuren kan købes på DC’s website.

Der er en deluxeudgave til $1500 og en standard til $1000.