EPISODE 4 I DEN NYE SERIE

8 EPISODER MED JAKOB STEGELMANN, DER MØDER DANSKE TOP-FORSKERE

SE FJERDE EPISODE PÅ YOUTUBE NU

For et lille års tid siden gjorde Novo-fonden det muligt for mig at realisere min drøm om at sætte fiktionens eventyrlige verden op mod videnskabens. Nu er programmerneklar.

Ideen var, at vi på den måde kunne finde ud af, hvor meget fantasien og videnskaben alligevel har til fælles – og hvor fantastisk, det arbejde, forskerne udfører er. For det er det – og det går OP for én, hvor stort et eventyr, forskningen i de naturvidenskabelige fag er.

EPISODE 4 : LEVENDE DØDE

GÆST: STINUS LINDGREEN (forsker i bioinformatik)

SÆRLIG GÆST: Nicklas Brendborg (forfatter)

Det evige liv er en fascinerende tanke, og vi ved jo, at f.eks. vampyrer har fundet opskriften, hvis de ellers kan undgå sollys og hvidløg. Men kan man lægge sit liv om, så man kan suge blod og leve evigt?

Eller er der andre opskrifter på det?

Jeg har besøg af Stinus Lindgreen, der både er forsker og habil tegneseriekender med forkærlighed for GRU – så mit håb er, at han forstår mig og kan bekræfte, at vampyrer er virkelighed…

Men vi kommer også ind på mange andre spændende emner indenfor ideen om at vække døde mennesker til live. Der er ikke noget så skønt som at se to hænder rækker op fra et gravsted….

Det var fantastisk hyggeligt at have besøg af Stinus Lindgreen, som tilmed havde taget et af sine kære GRU-hæfter med, for han er en forsker med mange talenter og usandsynlig god smag.

Undervejs i samtalen tager vi også en afstikker til Nicklas Brendborg, der har specialiseret sig i ældning og studeret sære væsener, der ældes baglæns. Det giver mening, når Nicklas siger det….


Besøget hos Nicklas Brendborg løftede sløret for ting, man ikke ville have troet på, hvis man havde fået det serveret som fiktion. Nicklas Brendborg er kendt for bogen med den syrede titel “Gopler ældes baglæns”.