EPISODE 5 I DEN NYE SERIE

8 EPISODER MED JAKOB STEGELMANN, DER MØDER DANSKE TOP-FORSKERE

SE FEMTE EPISODE PÅ YOUTUBE NU

For et lille års tid siden gjorde Novo-fonden det muligt for mig at realisere min drøm om at sætte fiktionens eventyrlige verden op mod videnskabens. Nu er programmerne klar.

Ideen var, at vi på den måde kunne finde ud af, hvor meget fantasien og videnskaben alligevel har til fælles – og hvor fantastisk, det arbejde, forskerne udfører er. For det er det – og det går for én, hvor stort et eventyr, forskningen i disse naturvidenskabelige fag er.

EPISODE 5: PLANETER

GÆST: MORTEN BO MADSEN (Astrofysiker og planetforsker)

SÆRLIG GÆST: Troels Christrian Petersen (lektor i eksperimentel subatomar fysik)

Der er millioner af fremmede planeter, og vi kender jo mange af dem godt allerede fra film, spil og tegneserier. Jeg synes nærmest, at jeg har besøgt mange af dem selv,. så levende og ægte virkede det.
Men er der liv på de andre planeter, og hvordan finder vi det – og er det så farligt eller kan vi glæde os til mødet med fremmede planeters indbyggere. Eller har du måske allerede været her før?

Mængder af film og spil har vist os fremmede planeter med fantastiske landskaber og skræmmende væsener – i science fiction-genren er der liv på mængder af planeter. Mest nærliggende er Mars, hvor mange sci-fi-film foregår: vi spørger derfor Morten Bo Madsen – der næsten selv har været der –  hvor mange af Mars-historierne, vi skal tro på. Og vi besøger Troels Christian Pedersen, der fortæller om de helt særlige exo-planeter.

Det var en fornøjelse at have besøg af Morten Bo Madsen, både fordi hans viden om Mars er enorm, men også fordi han tydeligvis også er en stor science fiction-fan, og det er jo betryggende – mens Troels Christian Pedersen havde både håbefulde, men også advarende ting at sige om fjerne planeter….